Hoppa till innehåll

Bra helg – nu sjuk

I fredags var jag ute på galej med kamraterna. Vi var först på After Work på Lilla London, ett åtminstone i teorin mycket bra koncept. På After Work, som åtminstone på detta ställe pågår 17-19 varje må-fre, får man en stor stark för 29 kr (vin är dyrare) och får även äta matbuffé. Tyvärr gällde detta koncept bara i den proppfulla baren, vilket gjorde att vi en lång stund fick stå som packade sillar och blänga på varandra med varsitt glas i handen, medan restaurangdelen var helt tom. Till slut hittade vi ett bord och kunde ställa oss i den långa kön till maten som i princip var slut. För vegetarianer fanns potatis och morötter (fast morötterna var slut). Jaja…

Efter det hamnade vi på Flygarns, där vi hade det betydligt mer lugnt och skönt och kunde komplettera den bristfälliga middagen samt fortsätta intaga valfria drycker. Det blev en trevlig kväll!

…men tyvärr blev inte följderna så trevliga. Jag misstänker att kylan och alkoholen den kvällen inte är helt oskyldiga till den monstruösa förkylning som nu drabbat mig. Nåja, nu ska vi inte gå händelserna i förväg. På lördagen var jag faktiskt bara lite sjuk, men orkade ha en riktigt mysig dag med Jonas på Lisebergs julmarknad. Först gick vi bara runt och strosade och tittade på alla ljus och dekorationer. Sen blev vi hungriga och beslöt oss att slå på stort med ett besök på Järnvägsrestaurangen, som faktiskt var mycket häftigare än vi trodde. Vi har bara varit i baren tidigare, men nu satt vi i en gammaldags tågkupé inne i restaurangen och njöt i fulla drag. Maten var riktigt god: Samosas fyllda med linser och kikärtor och smaksatta med koriander och ingefära för 65 kr. Helt okej!

Vi funderade även på att besöka Isbaren som alltså är inredd helt i is, à la Jukkasjärvis ishotell. För 140 kronor fick man vallas in i varma kläder och få sig en vodkadrink bland isen, medan ett tjog näsor trycktes intill fönstret för att få sig en blick av den spektakulära inredningen. Vi lyckades avstå…

Den obligatoriska glöggen med pepparkaka fick vi också i oss. Annars blev det inte mycket spenderat, men vi köpte en stor, röd boll för värmeljus… den dyker säkert upp på fotosidan när jag orkar uppdatera den (jag har blivit tvungen att lägga mig och vila en gång under skrivandet av detta inlägg…).

Nu är jag alltså sjuk. Rejält så. Helt däckad söndag, måndag och idag tisdag. Skulle baka lussebullar i söndags, men orkade helt enkelt inte. Imorgon måste jag iväg på åtminstone seminariet klockan 18, det är obligatoriskt och jag har verkligen inte tid med några kompletteringsuppgifter.

Varför mår jag inte bättre för? Så här dålig brukar jag inte vara så här länge. Har inte haft någon inledande halsontsperiod heller, så jag känner inte igen det vanliga förloppet. Konstigt.

Det är oerhört frustrerande att vara jättestressad över allt som ska göras, men inte ha ork till någonting överhuvudtaget! Jag har bara vilat, läst, tittat på film och ätit under dessa dagar. Det här är längsta stunden jag orkat sitta vid datorn… kanske börjar jag bli bättre i alla fall.

En riktigt tråkig sak är att Veronica är här i trakten nu. Jag skulle ha ätit lunch med henne igår, men fick lov att ställa in. Hade en ny chans idag, men jag är helt enkelt för svag. Tråkigt!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *