Hoppa till innehåll

Vägen till Gyllenblå!

Jag har haft ett litet projekt rullande här hemma ett tag: att fixa IMDb-sidan för Vägen till Gyllenblå! Den var inkomplett och dessutom felaktig, nu har jag fixat den:

Vägen till Gyllenblå! på IMDb

(av någon anledning har de inte tagit med att Mark Lordon spelar Hevelius, att berättaren heter Ulf Palme, samt vad clownerna heter, men nåväl… kanske dyker även det upp så småningom, eller så gick inte IMDbs granskare med på det)

Hur gjorde jag det då? Tja, sammanfattningen var ju bara att skriva, men rollistan var desto klurigare. I eftertexterna står nämligen bara skådespelarnas namn, inte vilka de spelar. Jag satte igång att googla och fråga alla jag kunde tänka mig, men det räckte inte. Skulle jag ge upp? Nejdå! Jag lyckades hitta en e-postadress till en av skådespelerskorna på nätet och skickade henne ett mail. Hon kom inte ihåg så mycket, men hjälpte mig att hitta regissörens adress. Så jag skrev ett pappersbrev till regissören Leif Krantz och ställde in mig på lång väntan. Jag fick ett mail efter bara några dagar. Han hade inte heller kommit ihåg allt, men letat rätt på sitt manus och serien på videoband för att rota rätt på uppgifterna jag behövde. Väldigt snällt och hjälpsamt! Han bidrog även med “trivian” jag lagt till. :)

Så, tacka mig världen (troligt… men det var ett kul projekt!) och gå gärna in och skriv recensioner av serien, ge omdöme och diskutera i forumet! Jag ska recensera snart, är planen…

Publicerat iFilm

3 kommentarer

 1. Jon Jon

  Kul att att du för in Mark Lordon i IMDb. Jag är bara mest nyfiken, men vad driver dig i det här projektet. Är det ett rent pedanteri – det vill säga att du inte kan låta en sida på IMDb ha inkompletta uppgifter? Eller något annat, som till exempel ett intresse för Mark Lordon som person.
  Jag skulle kunna tillägga att Mark Lordon, då var med i “Vägen till Gyllenblå” förmodligen fortfarande hette Petterson i efternamn, men jag är inte säker. Hans familj bytte namn någon gång under 1980-talet.

 2. Helena Helena

  Jon, tack för kommentar. Jag blev nog mest lite “besatt” eftersom så många frågar mig om Gyllenblå – googlar man på det hamnar man lätt här. Eftersom IMDb-sidan saknade en del information blev det ett kul projekt. Fast de accepterade aldrig tilläggen Mark Lordon, Ulf Palme och clownnamnen, varför vet jag inte. Namnet Mark Lordon står i eftertexterna till serien, det var därifrån jag fick det.

 3. En riktig välgärning du gjort. Har gått och grunnat på vad den där serien jag såg som liten hette nu i nån vecka. Och en väldigt basal sökning på IMDB ledde mig rätt, tack vare din förnämliga info. Sen gjorde Google resten.
  // Mikael

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *