Hoppa till innehåll

Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak

Jag tror att de flesta känner igen gotlänningen Pigge Werkelin som förlorade hela sin familj i tsunami-katastrofen i Thailand, men inte gav upp och åkte hem förrän han hittat allas döda kroppar. Nu har han, med hjälp av Lena Katarina Swanberg, skrivit en bok om sina upplevelser.

Det är en hemsk historia. Tänk att hitta sin fru död bland mängder av lik. Ta av henne vigselringen, så att den inte blir stulen. Tänk att senare hitta sina båda små barn i förruttnat skick.

En sån bok är svår att recensera. Det är en hemsk, sann historia som knappast lämnar någon oberörd. Ska jag ha några synpunkter så har jag ibland lite svårt att hålla reda på kronologin, eftersom berättelsen ibland gör hopp framåt.

Jag ville veta mer om Pigge Werkelin och hans familj. Jag ville grotta ner mig i hans hemska öde för att få känna hur bra jag har det… Jag ville också veta hur han fick kraft att gå vidare.

BokinfoTitel: Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak
Författare: Werkelin, Pigge
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *