Hoppa till innehåll

Att vara telefonförsäljare

Jag blev visst nödgad att skriva ett inlägg till idag, se kommentarerna här… ska kontakta webbhotellet och se vad de har att säga om felet!

Kan ju passa på att orda lite mer om mitt jobb. Det slår mig att man, trots att det knappast är ett glamourjobb, kommer undan ganska lindrigt. Det är knappast ett särskilt kravfyllt jobb, när man har timlön – jag skulle inte göra det för provisionslön. Det känns inte som att jag kan göra bort mig nämnvärt eller begå några besvärliga misstag (hoppas att jag inte får äta upp att jag sagt så). Visst, jag kan göra bort mig inför en människa någonstans i Sverige, men när ett samtal är över är det ju över.

Att jobba fyra timmar är heller inte särskilt mycket. Det blev segt ibland med hela dagar som telefonintervjuare. Förvisso tvivlar jag inte på att fyra timmar kommer att kännas segt ibland framöver, men det är ändå bara fyra timmar.

Jag tror att alla andra jobb jag föreställde mig skulle kräva mer. Frågan är bara om det är en bra eller dålig sak… eftersom jag nu har det här jobbet är det nog bäst att jag ser det som en bra sak. :) Jag får vara lat och slippa ansvar. Och jag kan ju alltid hitta ett mer utmanande sommarjobb sen…

Nu säger jag förstås inte att jag tänker sitta där och inte göra någonting, jag kommer såklart ha säljrekord i tankarna och allt det där, jag menar bara att det inte är särskilt betungande egentligen att sitta där och ringa och störa folk.

Förresten låter det ju åtminstone ganska snyggt när man kan rubricera det som Innesäljare, telemarketing.

2 kommentarer

  1. Tjena, grattis till jobbet!!
    har visserligen aldrig gillar telefonförsäljare…men pengar är ju ett måste :) Om mitt nummer dyker upp får du gärna ringa, bara jag slipper köpa nått :P du fick ju som sagt ändå ingen provision :)

  2. elina elina

    hur får man jobb som telefonsäljare? vart hittar man det? svara på mejl, tack på förhand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *