Hoppa till innehåll

Hårigt

Man ska tydligen lägga 600 kr i månaden på sitt hår, utöver kostnaden för att gå till salong, för att hålla det “hyfsat välvårdat”. Det skriver Karolina Lassbo i ett inlägg som länkades från Språkmakargatan, som jag läser.

Wow…

Jag brukar försöka klippa mig varannan månad för 200 kr gången. Men det räknades ju inte… så… tja, schampo? Säg att jag använder en flaska i månaden och inte tar det allra billigaste.

30 kr.

Med lite välvilja kan jag säga att jag även äter (fast inte just nu, men kanske när vi köpt nya…) Vitamineral mycket för hårets skull. Jag började i alla fall när jag tyckte att jag tappade för mycket hårstrån. I runda, frikostiga slängar blir det max en månadskostnad på 40 kr till.

Tja… jag köpte en hårborste för ett par år sen…?

Nej, jag kommer inte upp i mycket mer än 70 kr.

Det är väl därför jag alltid tycker att mitt hår är risigt.

2 kommentarer

  1. Julia Julia

    Min hårkostnad beräknas till något liknande din, tror jag. Klipper mig en eller två gånger om året för kanske 300 kr/styck. Använder Blåvitts schampoo för 9.90/flaska, kanske en i månaden. Sen köpte jag faktiskt en ny hårborste i höstas för 80 kr! Totalt har jag tre borstar som jag har haft de senaste fyra åren.

    Sedan förbrukar jag hårsnoddar, kanske för 14.50 per år, för det är vad ett tiopack från H&M kostar.

    Ser ut som att det finns utrymme för ett lyxigare schampoo.. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *