Dare mo shiranai

Japansk film med engelska titeln Nobody knows.

Filmen är ganska mysigt lågmäld mitt i all sin otäckhet. Den är baserad på en verklig händelse, men historien har ändrats mycket. En kvinna smugglar in sina fyra barn i den nya lägenheten – till värdarna säger hon att hon bara har en tolvårig son. Barnen måste hålla sig inne hela dagarna och får inte gå i skolan. Mamman är borta mycket och försvinner allt längre perioder, utan att barnen har en aning om när hon kommer tillbaka och om pengarna kommer att räcka. Till slut verkar det som att hon inte kommer tillbaka alls…

Otäck film, otäck mamma. Fast mysigt lågmäld. Ändå är det något som fattas, jag blir inte störtförtjust. Fast den kan mycket väl vara en sån där som växer med tiden – det händer att jag först är ganska neutralt inställd men sedan inser att filmen lever kvar i mitt medvetande och ger en ganska speciell känsla. Kanske är det en sån.

FilminfoIMDB: Dare mo shiranai
Regissör: Hirokazu Koreeda
År: 2004
Omdöme (1-5): 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *