Hoppa till innehåll

Koka makaroner

En ganska mysig liten (128 sidor) bok om föräldraskap. Johan Nilsson skriver om sitt första år med sonen Elon och sin strävan att vara en jämställd förälder och känna sitt barn lika mycket som mamman gör. Här avhandlas allt från könsroller via blöjbyte till amningsproblem på ett lättsamt och trevligt sätt.

Nilsson nämner precis det som Lars Einar Engström skriver, att det är lätt att könsrollerna i ett förhållande ändras när barnen kommer. Är det så att kvinnan har lägre lön kan det visa sig omöjligt att låta mannen vara barnledig och avstå från en del av sin lön. Och sen går det bara utför – mannen jobbar mer och mer och kvinnan blir huvudansvarig för hemmet. Nilsson själv är allt annat än en karriärmänniska och det är skönt att läsa. Det finns hopp! :)

Mysig bok! Jag kan dock inte låta bli att störa mig på att Johan skriver att han drömmer om söta flickor på stan… jag får väl utgå från att hans Lena inte är lika extrem som jag, men jag skulle verkligen inte gilla att min pojkvän skrev något sånt. Det var lite synd att behöva lägga ifrån sig boken irriterad, men utöver det var boken ett mycket välkommet sällskap på spårvagnen.

BokinfoTitel: Koka makaroner
Författare: Nilsson, Johan
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *