Hoppa till innehåll

Vintervitt, skolstart och exjobbsfirande

Igår var ytterligare en sån där osannolikt vit dag här ute i förorten, medan stan var ett enda ångestladdat och snömoddsslipprigt varning-för-snöras-spektakel. Ibland är det väldigt tacksamt att bo här ute. Varenda liten kvist och varenda litet barr på träden omsorgsfullt inbakade i mjukaste vitt. Marken täckt i vitt och tjock, vit dimma till råga på allt, för att ytterligare förstärka overklighetskänslan. Jag skulle nästan inte blivit förvånad om en vit enhörning hade travat förbi.

Idag är dimman faktiskt borta och vi ser längre än till de närmaste träden ut genom fönstret. Och de ser gröna ut… nåja, det var vackert medan det varade. Jag gick upp tidigt idag för att försöka hinna plugga dagens glosor.

“Introduktion” till Japanska B innebar nämligen fullvärdig lektion 14-16, vilket jag egentligen inte alls hade tid med. Dessutom fick vi veta att vi har glosförhör idag. Suck.

Den största fördelen med att börja skolan är att jag äntligen får bli registrerad så att CSN går med på att ge mig pengar. Fast vi registrerar oss idag, inte igår på introduktionen som man kanske hade kunnat tro. Registreringen går alltså till på så vis att vi visar upp vårt kårkvitto för läraren som prickar av oss på en lista. Hi-tech.

Det jag skyndade mig för igår var att fira att Jonas börjat exjobba! Jag lagade samma mumsiga lasagne med getost, ruccola och svamp som vi gjorde i Uppsala förra helgen. Vi drack vin till och avslutade med en lyxig Carte d’Or-glass, det var länge sedan! Ska det firas ska det firas! Jonas fick en present också – en kaffepress eftersom perkolatorn är såpass besvärlig att han dricker mycket pulverkaffe, som ju inte är någon höjdare. Kaffepress är ungefär lika enkelt och enligt uppgift godare.

Sen skyndade vi in till stan och gick och såg nya Narnia! Kul att se den och observera alla skillnader mot BBC-versionen, som jag ju sett nyligen. Den roligaste skillnaden var nästan häxan: 1988 tyckte man att mycket smink var det bästa för att få henne otäck. 2005 kör man i stället på den osminkade looken för bästa effekt. Är det det som är mest skrämmande idag alltså? Kan jag av det dra slutsatsen att jag ser ut som en häxa? :)

Nu är det hög tid att stressplugga glosor. Ujujuj. Sen skola, fika med Karin och jobba.

Publicerat iFilm

2 kommentarer

  1. Ika Ika

    Kan vi dagboksläsare få receptet på lasagnen också? Vegetariska recept är alltid välkomna… Annars kan jag tipsa om att laga lasagne där man ersätter köttfärssåsen med tomat-lök-linssås. Jättegott, men getost-rucola-lasagne är nog snäppet festligare :)

    Tack för berömmet i min nystartade fotodagbok förresten!

  2. Helena Helena

    Absolut, nu har jag lagt in lasagnereceptet på receptsidan. Tomat-lök-linssås låter faktiskt inte dumt alls, kanske får prova det nästa gång. Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *