Hoppa till innehåll

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

Jag såg om BBC-Narnia från 1988 strax innan jag såg denna version och det var verkligen en nostalgitripp. Det var inte mycket jag kunde erinra mig från barndomens tv-tittande, men en hel del föll på plats när jag såg om serien. Riktigt kul att se hur de löst allt i den nya versionen! Allt var givetvis mycket snyggare. Jag hade totalt glömt bort att de märkligaste varelserna var tecknade i BBC-serien, men det var nog enklast så. :)

Den roligaste skillnaden var nästan häxan – 1988 tyckte man att hon såg otäck ut med jättemycket smink, 2005 tyckte man i stället att den osminkade looken var mest häxlik. Hur mycket ska man läsa in i det om hur dagens samhälle ser ut? :) Ska jag tolka det som att jag ser ut som en häxa?

Filmen är lite svårt att betygsätta… jag ville verkligen se den och jag fick ungefär vad jag väntade mig, men det är ändå inte en sån film jag vill sätta ett jättehögt betyg på. Men hur som helst så måste man ju se den…

FilminfoIMDB: The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Regissör: Andrew Adamson
År: 2005
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *