Trevlig middag, LG C3300 & orkproblem

Igår hade jag alltså middag här för Hanna, Maria och Karin. Det blev riktigt trevligt! Ett bra gäng med trevliga och pratglada människor. Kul! Jag lagade dock spaghetti carbonara för fyra fullvuxna män, utan en tanke på att dessa tjejer äter som små fåglar… men matlådor är ju bra. Till efterrätt blev det cheesecake, som blev betydligt bättre än senast jag gjorde den. Skillnaden berodde helt klart på att vi har elvisp nu… Känns bra att börja lära känna lite bra människor här i krokarna.

Jag fick även min nya telefon igår:

En LG C3300, som jag alltså fick i utbyte mot min buggiga telefon som mamma och pappa fick på köpet när de köpte en spis… inte helt fel med gratis leksaker. Den här är röd och fin! Och de irriterande buggarna verkar inte finnas med. Men det finns allt en hel del jag gärna skulle ändra med den. Jag har förvisso inte mycket att jämföra med – min gamla Nokia 3210 är ju så himla enkel – men jag tycker att en del saker är onödigt omständiga. Och kameran hade jag ju klarat mig utan, den är ändå helt värdelös.

Idag var jag duktig och gick på båda mina lektioner och skrev hyfsat på kanjiprovet. Sen orkade jag inte vara mera duktig… Jag hade mått illa hela dagen i skolan och varit rysligt trött och sen kunde jag helt enkelt inte ta mer. Jag träffade Jonas som vanligt och åkte ut till Västra Frölunda men satte igång att grina och blev tvungen att åka hem istället… jättejobbigt… men nu har jag fått en lugn kväll i alla fall, får hoppas att det hjälper. Dåligt att missa ett jobbpass. Väldigt dåligt. :( Men det är för mycket nu… fattar inte hur vi ska orka hela våren…

6 kommentarer

 1. man behöver nog gråta ibland, det gör jag med. Speciellt när det är mycket att göra och stressigt, då kan det vara svårt att hålla uppe humöret. mitt bästa tips är att vila så mycket som möjligt, och att kramas förstås.

  Svara

 2. Som Julia skrev, det är nog nödvändigt att gråta ibland, även om det kansek inte är så roligt. Att gråta minskar tydligen stresshormonerna i kroppen, alltså FINNS det faktiskt en poäng med det.

  Svara

 3. Men kära vän! Du har för mycket omkring dig! Måste du göra allt du gör? Visserligen behöver man gråta ibland, men försök att se över situationen så att du inte tar ut dig alldeles.

  *många kramar*

  Svara

 4. Tack för alla snälla kommentarer! Ja, det är nog bra att gråta ibland, man borde kanske ta sig tid att göra det innan det är “för sent”… Vila och kramas är onekligen bra att göra. Men det ÄR otäckt mycket nu och svårt att få tid att vila, men man får göra sitt bästa. Det GÅR att vara lite ledig ibland, även om det blir på bekostnad av något annat för tillfället tjänar man nog på det i längden.

  Svara

 5. Måste kommentera en grej till, blir bekymrad när jag läser att du mår dåligt av stressen. Tänk dig för och lär känna dina begränsningar… jag har själv haft stressproblem sista halvåret, så jag vet precis hur det är. Småbarn, karriär och nytt hus är några av ingridienserna. Kram Anders

  Svara

 6. Usch, det känns som att stressproblem är alldeles för vanligt. Hur kommer det sig egentligen att vi accepterar att leva så här..? Nåväl, man får anpassa sig så gott man kan. Nu har jag faktiskt tagit en långhelg ledigt, jätteskönt. Det är ytterst motvilligt jag går tillbaka till vardagen nu… men förhoppningsvis med laddade batterier i alla fall.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *