Hoppa till innehåll

Marnie

Marnie är en kvinna som har för vana att ta anställning på olika kontor och sedan försvinna spårlöst med stora summor pengar. Hon blir påkommen av Mark, som är förälskad i henne och utpressar henne: antingen måste hon gifta sig med honom eller så går han till polisen. De gifter sig och Mark får leka psykoanalys och ta reda på vad Marnies mörka hemlighet är.

Det känns lite som att Hitchcock redan gjort en sån här film i och med Spellbound. Möjligtvis är Marnie snäppet bättre än Spellbound, men ändå ingen Hitch-favorit. Så svårt är det inte att gissa åtminstone på ett ungefär vad som hänt henne… Jag antar att den på sin tid var lite mer chockerande än den är idag.

FilminfoIMDB: Marnie
Regissör: Alfred Hitchcock
År: 1964
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *