Hoppa till innehåll

Laura

Film-Noir / Mystery / Romance / Crime enligt IMdB. Vi tänkte genast att den påminde en del om Twin Peaks – en ung kvinna som heter Laura har mördats och en detektiv ska lista ut vem som ligger bakom fallet. En av kvinnans bekanta heter Waldo och mycket uppmärksamhet ges åt ett porträtt av Laura. Givetvis är det ingen slump, Laura är en av David Lynchs favoritfilmer. Jag kan förstå varför, den är faktiskt riktigt bra. Ett härligt, klassiskt mordmysterium där man får möjlighet att misstänka nästan varje person i handlingen. Här är det inte deckaren som är dryg och cool, som oftast i film-noir, utan i stället Lauras vän Waldo och det är också han som gör voiceover. Bra film!

FilminfoIMDB: Laura
Regissör: Otto Preminger
År: 1944
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *