Hoppa till innehåll

Strings

Vilken härligt bra och originell film! Det är en storslagen och vacker fantasysaga med marionettdockor i rollerna. Kungen dör och hans son ska hämnas, men får lära sig en och annan obehaglig sanning på vägen. Det som är originellt och genialiskt med filmen är att dockorna är medvetna om sina trådar som går upp ända till himlen, deras liv kretsar till och med kring dem. Går huvudtråden av dör dockan. Ett par gånger i filmen hajar jag till – jamen visst blir det så här i en värld där man lever med trådar. Till exempel räcker det ju med att sätta en tvärslå över ingången till staden för att dockorna ska bli inlåsta, så länge det inte går att klättra över den. Jag gillar att trådarna vävs in (haha) i berättelsen så mycket som de faktiskt gör.

Riktigt bra film! På minussidan får väl nämnas att en del saker (som jag inte tänker spoila) kändes omotiverade eller konstiga… men filmen är absolut sevärd för att den är så snygg och originell och för att det är mysigt att hamna i en helt annorlunda värld för en stund.

På hemsidan finns en del vackra bilder och lite filmklipp om och från filmen: www.stringsthemovie.com.

Vi såg den för övrigt på Hagabion, med svenska röster.

FilminfoIMDB: Strings
Regissör: Anders Rønnow Klarlund
År: 2004
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *