Abstinens, stadsmuseum & Brogyllen

Nu har nätet varit nere i 1½ dag! Ack, grymma öde! Det är ganska intressant att se hur ovan man är att använda datorn helt offline. Jag kom på mig själv med att öppna browsern för att kolla upp nåt, men se det gick ju inte. Det är så oerhört självklart att ha tillgång till världen! Nästan otäckt, egentligen… Jag lyckades åtminstone kolla min mail via wap på telefonen, ganska kul experiment men det blev ganska jobbigt eftersom jag inte hade mitt junkfilter där. Min hemsida fick jag inte se av någon anledning, trots att det gick bra på förra telefonen.

Jag har visst varit lite dålig på att åka till skolan nu igen… i måndags var jag förvisso duktig, men igår kom det ingen spårvagn till mig när jag tänkte åka. Jag hade ingen lust att komma sent, så jag gick den långa vägen hem och njöt av det fina vintervädret och tog sedan itu med disken. Diskade med diskhandskar för att skona händerna lite, om jag skaffar handskar som faktiskt passar är det onekligen värt att fundera på att börja använda såna regelbundet. Största nackdelen är att man inte kan känna om disken är ren…

Idag var jag helt redo att åka till skolan, skulle bara gosa med Jonas lite de sista minutrarna… och där fastnade jag och vaknade en massa timmar senare. :)

Nu måste jag skärpa mig snart…


Bilden ser lite bättre ut i full storlek på fotodagar

Idag har jag och Karin varit på Göteborgs Stadsmuseum och fikat på Brogyllen på Västra Hamngatan. Det var kul! På museet fanns en massa historiskt att se och Brogyllen var ett riktigt tjusigt ställe med kristallkronor i taket. Vi åt riktigt tjusiga små saker med vanilj- och passionsmousse. Inte illa. Ett stort plus för att Brogyllen serverar te i kanna med plats för flera koppar. Vi satt uppe på balkongen i höjd med maffiga kristallkronan, det är en speciell känsla. Mest plus för stället, möjligtvis lite minus för dåligt märkta bakverk och överparfymerad toalett utan jackhängare. Men jag vill gärna gå dit igen och dricka te, den här gången blev det kaffe för min del.

För övrigt tycker jag att alla caféer (och alla ställen överhuvudtaget) borde ha hemsidor. Och att de borde vilja att jag gör dem åt dem…

Förresten har jag inte nämnt att jag, Jonas och Arvid var på Hagabion i söndags och såg den enormt tuffa filmen Strings. Väldigt annorlunda och bra!

Annars närmar sig tentorna och jag försöker se det positivt att jag blivit arbetslös just nu när jag behöver plugga…

2 kommentarer

  1. Diskhandskar är jättebra, framför allt för att man kan ha varmare diskvatten med handskar. Bakelserna ser jättegoda ut!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *