Hoppa till innehåll

Le mystère de la chambre jaune

Filmen är baserad på en roman som skrevs 1908 av Gaston Leroux. Leroux är mer känd som författare till Fantomen på Operan. Berättelsen är ett klassiskt deckarmysterium, men knappast något där man lätt gissar sig till upplösningen. Det har gjorts ett mordförsök på Mathilde som sov i det gula rummet med låst dörr och stängt fönster. Vem kan ha gjort det och hur kom mördaren in? Och vart tog han vägen?

Filmen känns väldigt typisk fransk, lite charmig med smålustiga karaktärer. Jag var egentligen alldeles för trött för att se film, men jag uppskattade den i alla fall ganska mycket. Skulle helst sätta betyg 3,5!

FilminfoIMDB: Le mystère de la chambre jaune
Regissör: Bruno Podalydès
År: 2003
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *