Hoppa till innehåll

Bimbobok snart på vift

Idag har jag läst ut Bimbobakslaget (ISBN 9189646010) och den kommer att bli min andra bookcrossing-bok efter Koka makaroner som ju redan är på vift.

Här kan man följa boken! Jag ska strax placera ut den någonstans, vi får väl se om det blir Göteborg, Linköping eller Nyköping…

Jag tyckte det var en läsvärd bok. Den tar upp skönhetshetsen som råder och ifrågasätter kvinnobilden media prackar på oss. Jag är inte ensam om att ogilla bombardemanget av så-här-ska-man-se-ut-budskapet.

Förresten tyckte jag att Stadiums bikinikampanj nyligen var ovanligt bra. Jag kommer förvisso aldrig gilla att tvingas se halvnakna puddingar på stan, men givetvis kan jag erkänna olika grader av lidande… Stadiums bilder var framförallt inte så porriga som reklambilder oftast är, de var mer lekfulla. Kvinnorna var förstås vackra, men en av dem hade nästan med lite god (eller illvillig?) vilja en tillstymmelse till mage. De såg glada, snarare än utmanande, ut. Inte för att jag har råkoll på hela kampanjen och jag hittar inte bilderna någonstans nu, men jag vet att ett par av dem gav mig såna tankar i alla fall.

Att män påstås föredra bilder på porrposerande, inoljade, silikonstinna, sönderblonderade mainstreambimbos är för mig helt oförklarligt. Vad är det som är grejen?

Förlåt mig, världen, för att jag inte ser ut så. Tyvärr, men jag vägrar. Det är ju äckligt!

För övrigt är det tydligen en sjukdom att ha små bröst. Vilken tur att det redan fanns ett botemedel när sjukdomen upptäcktes – silikon!

Publicerat iBöckerVardagsliv

4 kommentarer

 1. Martin Martin

  >Att män påstås föredra bilder på …

  Du missade ett “vissa” efter “att”! Dessutom är det väl inte så himla vanligt med silikonstinna och sönderblonderade reklamfotomodeller, det är väl snarare faktumet att de inte får tillräckligt med näring som kan vara lite stötande. :)

 2. Helena Helena

  Jo, fast de som t.ex. argumenterar för vilken fin och bra tidning Slitz är hävdar att män (de gör inte ens avgränsningen heterosexuella män…) tycker om den här typen av bilder och att de som säger något annat ljuger. Sånt får jag lära mig i böckerna jag läser… men jag vill för all del gärna höra att de har fel!

  Vad gäller vanliga reklambilder så finns det förstås en gradskillnad, där kanske inte alla är sönderblonderade och silikonstinna, men nog brukar de kunna vara jäkligt porriga oavsett vad de försöker sälja.

 3. Ika Ika

  Hm. Om små bröst är en sjukdom borde man kanske kräva lite sjukledighet? Kan man få nån sors ekonomisk ersättning för detta? *ser nya möjligheter*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *