Hoppa till innehåll

Uninvited

Koreansk originaltitel: 4 Inyong shiktak (som enligt uppgift ska anspela på ett bord med fyra sittplatser)

En påtagligt märklig film om Jeong-won (en man) som ska gifta sig och bygger bo med sin blivande fru. I huset får han påhälsning av två barn som dog på tunnelbanan, vilket rör upp förträngda minnen från barndomen. Han träffar också en kvinna med speciella förmågor, som ser det han ser och kan hjälpa honom att minnas.

Filmen är märklig på fel sätt, tycker jag. Som Jonas uttryckte saken så hintar de ibland så subtilt att de säger motsatsen. En hel del förklaras alldeles för otydligt. Och varför ska man egentligen bry sig om hur det går för Jeong-won? Relationen med hans blivande fru känns bara konstig, ingenting tyder på att de tycker om varandra. Han blir en ganska ointessant karaktär.

Dessutom stördes vi nog lite av att skratta oss halvt fördärvade åt att en person hette Park Moon-sub… (det stavades så i textningen på dvdn i alla fall)

Filmen är ändå vacker på något vis, men för lång och luddig.

FilminfoIMDB: Uninvited
Regissör: Su-yeon Lee
År: 2003
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *