Hoppa till innehåll

Intervju med mig själv

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?
Mätt och stimulerad av vinet gick han neråt åt ett annat håll – urskilde långa, låga, ruckliga hus och höga träd-gårdsmurar, kom genom ett fallfärdigt portvalv fram till en bro som han gick ut på.” (Det kursiva är från raden innan och efter).

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Jonas skrivbordsstol, om jag får rulla lite ditåt med stolen också…

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Oj… kanske reklam eller planlöst kanalflipprande hos Björn när vi var i Linköping för tentor för några månader sedan. Vi har ingen tv.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
18-ish. (18:26)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Inte något, direkt. En granne dunkade precis med något.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Gick hem från spårvagnen via kohagen och OKQ8 där jag hämtade paket på “posten”.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Det sjunde inseglet. Har te-kokningspaus nu bara (fast jag fastnade visst här också, téet är klart).

8. Vad har du på dig?
Svarta byxor, google-t-shirt, bylsig D-Group-huvtröja, tofflor och underkläder. Hemmamys!

9. Drömde du något inatt? I så fall – vad?
Säkerligen… men jag glömmer så fort.

10. När skrattade du senast?
Det var säkert i något av mina senaste telefonsamtal med Jonas, men jag minns inte exakt när eller åt vad.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Inramade fotografier. Och tapeter, såklart.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Det sjunde inseglet… :)

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Jag blir väldigt nostalgisk, den påminner mig om “plock” som vi brukade skicka runt till varandra när jag var i min intensiva brevväxlingsperiod. “Slam” mer specifikt. (Plock är ett samlingsnamn för olika saker). Nån mer än jag som känner igen det?

14. Vilken var den senaste film du såg?
Jag är ju inte klar med Det sjunde inseglet än, så jag tar Cat Soup (Nekojiru-so) som jag såg igår. En mycket fantasifull och makaber halvtimmeslång anime.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Allt till lägenheten vi behöver: kontorsmöbler, hemmabiosystem, ny säng, soffa, nya datorer… med mera. Bil, resor, leksaker. :)

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Tja… jag har fyra födelsemärken på låret som påminner mig om karlavagnen utan “svans”.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Jag skulle vilja att alla människor i första hand får vara en person, inte ett kön eller en hudfärg. Jag skulle vilja att man fick vara hur man ville och att kvinnor inte förväntas vara nån jäkla dekoration, så som det är idag.

18. Tycker du om att dansa?
Nej, det kan jag inte påstå.

19. George Bush?
Eh… nej?

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Det vore kul att hitta några speciella namn, som inte alla heter. Kanske gamla namn som man inser funkar – säger man Aina tänker man lätt på en gammal tant, men om man testar att skala bort sådana associationer kan det faktiskt finnas ett fint namn bakom. Om jag får en dotter ska hon givetvis heta Sofia i mellannamn, det är familjetradition.

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Vi ska bo i San Francisco när vi blir stora. :)

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Hej? :)

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Alla som har lust! Varsågoda! :)

Nu ska jag se färdigt filmen och dricka mitt té…

3 kommentarer

  1. Maria Maria

    Kul att du förknippar namnet Aina med en gammal tant =) Jag brukar nämligen kalla mina föräldrar för tanten och gubben, och min mamma heter faktiskt Aina så din teori om att Aina är ett “tant-namn” kanske stämmer?! Ska bli trevligt att ses imorn, speciellt om det blir picknickväder!

  2. Helena Helena

    Ja, det beror ju på vilka associationer man har med sig. Jag TYCKER faktiskt att Aina är väldigt sött, när jag frigör det från mina associationer, som väl närmast är “finsk tant med vårtnäsa” ungefär. :) Fråga mig inte varför jag tänker så, jag vet inte… har kanske sett en sån Aina någon gång som lever kvar i mitt undermedvetna.

  3. Ika Ika

    Åh, slams… det var så kul. Kanske det är mitt förflutna som slam-fantast som gör att jag är så svag föär den här sortens listor? Måste i vilket fall som helst kopiera frågorna och besvara dem i min blogg. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *