Hoppa till innehåll

Lite om mycket

Idag skrev jag kanjitentan som jag enligt planerna inte alls klarade – jag har knappt börjat plugga. Säga vad man vill om japanskainstitutionen, men när de vill kan de vara rysligt snabba på att rätta tentor – vi fick nämligen tillbaka måndagens och tisdagens tentor när vi skrivit klart. Jag klarade konversation och hörförståelse, men när det gäller genkitentan gjorde jag det som blivit så typiskt mig (matte…): max var 50 poäng, godkänt 30 och jag hade 28,5. Jag kunde lika gärna haft 1,5 poäng över som under, men givetvis var det under. Sååå frustrerande.

Men egentligen ska jag inte klaga. Jag förtjänar egentligen inte att ta japanskatentor, när jag totalt ignorerat kurserna sen mars. Men hur som helst blir det besvärligt nu, för att plugga in alla tre missade tentor till omtentorna om drygt en vecka kommer inte att gå. Ska jag försöka med alla tre och riskera att sumpa flera eller ska jag lägga ner någon redan nu? Inte alls roligt att spara någon till uppsamlingstentatillfället i augusti.

På väg hem från skolan hamnade jag i en hord av studentgratulanter försedda med fåniga plakat, skumpa och presenter. Hvitfeldtska-folket tar tydligen studenten idag. De hade väldigt fina mössor med Hvitfeldska och det egna namnet i guldbokstäver på kanten. Det är sex år sedan jag själv tog studenten och det känns som att det är lite konstigt att studenten får så mycket uppmärksamhet medan högskoleexamen mest glider förbi. Det är ju främst det senare som egentligen kan räknas som en bedrift.

Jag handlade lite i Kortedala och råkade givetvis ut för det som alltid händer där: att vänta länge på vagnen och när någon kommer är det 6:an, som bara kan ta mig en hållplats åt rätt håll när jag behöver åka fyra. Varför vill 6:an så gärna håna mig?

Jag klev av vid Galileis gata idag och gick till OKQ8 för att hämta ett paket från lenson med en ersättningsflaska för den återkallade linsvätskanReNu Moistureloc, som jag köpt och returnerat. Jag är rädd om mina ögon. Jag tog vägen via kolonilotterna och hagarna och passade på att fotografera en fin ko för att sen gå hem och härja vidare lite i fotodagboken om hur idylliskt vi bor. :)

Utanför porten möttes jag av den trebenta svarta katten som tycktes väldigt glad över att se mig och få magen kliad lite. Det känns nästan lite som att ha husdjur, vi är ju värsta polarna nu. Men det skär i hjärtat varje gång jag hör kattstackarn sitta ute i trappuppgången och skrika timme ut och timme in. Jag ska inte ta in den här…

Är det inte anmärkningsvärt att internettrafiken påstås ha gått ner med en femtedel sedan The Pirate Bay stängdes ned? Det är någonting som är så uppenbart fel med att skurkförklara en så stor del av befolkningen. Borde inte problemet gå att lösa? Det är väl självklart att folk vill se film (som det ju till stor del rör sig om) och att man inte vill punga ut med stora summor om man inte måste. Personligen ser jag inget mervärde i att få betala dyrt för att få behålla en film efter att jag sett den, då betalar jag hellre en liten summa igen om jag mot förmodan skulle vilja se om den. Jag hoppas på fler välfungerande och billiga streamade filmuthyrningsmöjligheter över nätet.

Nu har klockan hunnit bli alldeles för mycket medan jag pillat dator, ätit mat och sett film – en riktig klassiker som man måste ha sett, nämligen
Det sjunde inseglet
Dessutom insåg jag att man var tvungen att använda flickr för att kunna delta i 26 things, så jag har skapat ett flickr-konto också.

Men nu ska jag väl ta och plugga en stund…

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *