Hoppa till innehåll

Kanjilexikon och begränsade pluggframgångar

Vilken lättnad! I söndags beställde jag i min tentarelaterade uppgivenhet ett kanjilexikon att ha inför och under läsförståelsetentan på måndag. Det kom idag! The Learner’s Kanji Dictionary i pocketutgåva för 220 kronor inklusive frakten.

Nu känns det mest fånigt att jag snålat och inte köpt tidigare – jag brydde mig inte ens om att kolla upp ifall det gick att köpa billigare än jag befarade. Och nu har jag alltså, så här i slutspurten, köpt både ordbok och kanjilexikon för 349 kronor. Visst, det är tillräckligt med pengar för att få mig att överväga inköpet både en, två och tre gånger – men klart man ska ha sånt när man läser ett språk. Jag borde ha köpt dem i höstas!

Nu kanske jag har en chans på läsförståelsetentan. Fast jag vet inte, ärligt talat… Att jag missade genkitentan med 1,5 poäng blev ett stort krokben för mig. Nu har jag ägnat mycket tid åt att plugga till den, tid som jag verkligen behövt lägga på läsförståelse och kanji. Jag kommer inte ta kanjitentan, den kommer garanterat att hänga över mig hela sommaren tillsammans med matten och programmeringen. Det hade ju varit så skönt att bara jobba heltid hela sommaren… men icke.

Känns ofattbart att vi var lediga hela förra sommaren. Hur känns det att vara ledig?

Jag hoppas att jag tar genkitentan i alla fall. De andra två vågar jag inte hoppas på. Jag är så fruktansvärt ineffektiv i mitt pluggande – jag förstår inte att jag kan få så lite gjort. Men det är ju så enformigt, ett evinnerligt glos-tragglande… jag blir less så fort.

Dessutom har jag börjat kika på mobiltelefoner på Tradera… kunde inte någon ha varnat mig om att det är sjukt beroendeframkallande?

Ikväll ska jag på tårtkalas! Jag hoppas att tidspressen gör mig effektiv i pluggandet. Ska börja med att sluta skriva här och sätta mig med böckerna i stället. Typiskt att jag börjar känna mig hungrig bara… måste nog snart ta matpaus.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *