Hoppa till innehåll

Göteborg: Shopping

Jag får väl börja med att säga att jag egentligen inte alls är rätt person att skriva om shopping i Göteborg, eftersom det av ekonomiska skäl är någonting jag gjort mitt bästa för att undvika under min tid här. Därför uppskattar jag givetvis tillägg och tips!

Det mest uppenbara shoppingstället i Göteborg är Nordstan, som enligt hemsidan är “Sveriges största och mest innehållsrika affärscentrum”. Här finns onekligen affärer så man klarar sig ett tag, men för min del betyder ett besök i Nordstan främst att släpa tunga kassar från Hemköp genom stor folkmassa. Min favoritbutik i Nordstan har jag redan skrivit om, det är Götheborgs Te & Kaffehandel där jag köper mitt älskade kanel-té.

Går man ut ur Nordstan och tvärs över Brunnsparken kommer man till Fredsgatan och ytterligare shoppingcenter: Kompassen, Arkaden och NK. Här i närheten finns också SF-Bokhandeln som jag tidigare nämnt att jag gärna kikar på spel hos. En annan affär särskilt värd att nämnas är Chilli på Södra Hamngatan som har mycket för hemmet till överkomliga priser, se tidigare inlägg.

Avenyn bör såklart också nämnas, men det är främst uteserveringarnas gata. Jag brukar skynda till skolan här. :)

Lite mysigare blir det nog om man tar sig till kvarteren vid Korsgatan och Kungsgatan. Här har jag imponerats av Josephssons stora husgerådssortiment, känt barndomsnostalgin blossa upp när jag passerar Buttericks och beundrat småprylar på Village. På Magasinsgatan ligger Prickig Katt som jag tyvärr bara besökt via hemsidan, men jag kände mig nödgad att nämna den ändå eftersom den verkar så söt. Givetvis finns här mycket mer också.

Här är man inte heller långt från Saluhallen vid Kungsportsplatsen. Där vore inte alls dumt att handla lyxiga matvaror, men det är uppskjutet på obestämd tid för min del… Feskekôrka (Rosenlundsgatan) är också en saluhall där jag bara tittat utan att handla, men där finns ju den typ av havsläckerheter som sällan konsumeras i vårt vegetariska hem. På samma gata som Feskekôrka finns för övrigt The Book Corner, en bra internationell bokhandel.

Allra mysigast är det såklart i Haga, men hit går jag helst för att fika. Shoppingen är i stort sett begränsad till små nischade boutiquer, vilket såklart kan vara skoj men det är nog inte riktigt min grej.

Tillägg: Jag glömde nämna Kronhusbodarna i mysiga kvarter på Postgatan! Här finns hantverksbodar och framför allt Göteborgs choklad- & karamellfabrik med lyxigt godis. Och då måste jag ju även nämna den enorma godisaffären 4 Gott på Brunnsgatan, åt Linné till.

Länk: Shopping i Göteborg (ICA-kuriren)

MINA INTRYCK AV GÖTEBORG
är tänkt att bli en serie av inlägg

Göteborg: En översikt
Göteborg: Shopping – detta inlägg

UPPMANING TILL GÖTEBORGARE
Säkert finns fler än jag som tycker om att åka runt i staden och upptäcka nya platser, om det så bara är hållplatsen innan man kliver av i vanliga fall. Var bor du någonstans? Gör som Lisa och (snart) jag, skriv en guide om din egen stadsdel! Det spelar ingen roll om det finns sju höghus och en pizzeria, nånting har du säkert att säga eller hur? Har du ingen egen blogg lägger jag gärna upp materialet här, annars blir jag hemskt glad om du ger mig länken så jag får läsa!

4 kommentarer

 1. Julia Julia

  På sommaren brukar Prickig Katt öppna en filial i Grebbestad som jag och familjen brukar titta till varje år — mycket småpill och konstiga hattar.

 2. Linnéa Linnéa

  Backaplan är ju ett bra shoppingställe också. Dels finns alla de vanliga affärerna(HM och liknande) men framförallt massa underbara second-hand affärer där man kan fynda kläder, möbler och böcker.
  Och så Kvibergs marknad!

 3. Runt Avenyn där jag bor, finns det mycket smått och gott, min favorit är Anita's Second hand bakom hörnet, på Arkivgatan. Måånga finfina saker och designerfynd, dom har alltid en Diorväska eller liknande inne. QC Corner som ligger snett över gatan (Engelbrektsgatan) har dyra designermärken som Dolce & Gabbana, Friis & Co, Bruuns & Bazaar. Jag har själv inte hunnit vara inne där så mycket, men skyltfönstrena lockar med rätt fräna skor bland annat. Dock lite tantvarning på en del plagg…

  För övrigt är min favorit skoaffär den nytillkomna Milano Square på Kyrkogatan, är man inte blyg för skyhöga klackar och fräcka mönster och färger till låga priser ska man helt klart gå dit. Också Furetti som ligger mitt emot Prickig katt har finfina skor, dock till lite högre priser, man får räkna med minst 1000 lappen.

  Sen gillar jag Solo och H&M i Arkaden, och snart kommer ju Zara också så det talar nästan för sig själv :)

  Oj, vad långt det blev.. men det var mina favoriter i Götet i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *