Hoppa till innehåll

Midsommar med Trivento och Inca

Vi firade en mysig midsommar på tu man hand, men den får man läsa mer om i fotodagboken, för här ska det nämligen handla om vin! Jag har ju nyligen lagt till kategorin Provsmakat, som bland annat ska hjälpa mig försöka komma ihåg vilka viner jag druckit och vad jag tyckte om dem. Jag är hopplös på det!

Vi började med Trivento #6607, ett argentinskt vin vars smak av bolaget beskrivs som fruktig med inslag av björnbärssylt, viol och gräs. I vanlig ordning lyckades vi inte identifiera förslagen, men däremot var det väldigt gott! Det var liksom lent, inte ett dugg surt. Smakrikt och kryddigt – Jonas sträckte sig så långt som till en jämförelse med glögg. Jag vill verkligen dricka det här vinet igen och se om jag fortfarande tycker om det! Jag har lagt in namnet som en anteckning i mobilen, så nu ska jag väl kunna komma ihåg det. Druvan kan också vara värd att lägga på minnet, malbec var det. Kanske generellt en bra druva?

Vi fortsatte med Inca #6122, också argentinskt men gjort på merlot och bonarda. Direkt efter Trivento var syrligheten påtaglig och vi höll väl inte riktigt med om att det skulle vara ett “aningen syltigt, mjukt vin med inslag av plommon, körsbär och lakrits”. Det smakade väl som vin brukar, jag har nog inga intelligenta kommentarer. Men så hade vi förstås redan delat på en flaska när vi smakade denna. :)

Slutsats: Trivento ska inhandlas igen och även något annat malbec-vin.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *