Hoppa till innehåll

Sommarjobbet på Lorensbergs

Nu har jag lunch och tänkte att ett passande ställe att skriva detta inlägg från kunde vara just Lorensbergs. Tidigare har jag och Julia gått ut på promenad på lunchen, men idag gör jag en specialare: mat på en kvart, privat datorpill på en kvart och sen jobb igen. Jag ska nämligen gå en halvtimme tidigare för att träffa Jonas på stan efter jobbet.

Det är nu nästan två veckor sedan jag började här och jag måste säga att jag är glad att jag fick det här jobbet. Åtta timmar här går fortare än fem på ett telefonjobb… Min lilla avdelning här på företaget arbetar alltså med ett verksamhetsstödssystem för företags- och skolhälsovård, det vill säga tidbokning, journaler och liknande. Jag har fått pyssla med lite varierande saker, men de senaste dagarna har jag ägnat mig åt att layouta pdf-dokument som systemet genererar. Det är faktiskt riktigt kul och jag skulle inte sörja om jag fick sitta med sånt hela sommaren. Det går till ungefär på så vis att man skapar enkätfrågor med hjälp av sql. Systemet genererar en fin (nåja…) enkät som man kan svara på i datorn. För snygga utskrifter genereras pdf-filer med hjälp av xsl:fo. Det är kul att pilla kod och det är bra att jag kan göra det utan alltför mycket vägledning, som behövs ibland när jag ska göra nya saker jag inte ens vet vad det är.

Tidigare har jag bland annat testat nya funktioner i systemet, skapat demo-konton åt potentiella användare, samt lite annat smått och gott.

Nu har jag precis försett mig med en kopp te – det finns massor av blandningar här, men det är faktiskt premiärprovning för min del – och klockan visar att det är dags att börja jobba igen om jag ska hålla min tidsplan.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *