Hoppa till innehåll

Chalmersregistrering + kursstrul

Idag besökte jag Chalmers för första gången i egenskap av student där, i syftet att registrera mig.

Det hade man ju kunnat tro skulle vara ganska enkelt.

För att göra en lång historia kort så är kontentan av dagen:

 • Jag måste dit igen för att jag inte fanns med ordentligt i systemet.
 • En av kurserna jag blivit antagen till går inte i höst.

Man hade också kunnat tro att man inte kan bli antagen till en kurs som inte går.

Därtill hade man också kunnat tro att kursen går, eftersom det såvitt jag ser står det i kursportalen.

Nåväl.

Hur som helst blir det inga Immaterialrättsliga strategier för mig och nu håller jag faktiskt på att överväga att bara läsa 4 poäng Datasäkerhet i första perioden. Kommer jag in på alla kurser i vår (vilket känns dumt att räkna med, förstås…) skulle det ändå bli 39 poäng detta år, plus att jag ska försöka bli klar med min browserprogrammering på 5 poäng. Jag har redan 120 poäng, men är osäker på om min engelskakurs på 3 poäng kan räknas in i examen. Även om den inte kan räknas in skulle jag alltså kunna landa på 181 poäng (inkl. exjobb på 20 poäng). Säkerhetsmarginal vore ju förstås inte fel att ha, men samtidigt är det dumt att jobba för hårt. Att bara läsa 4 Chalmerspoäng i period 1 borde ju dessutom ge mig en rimlig chans att göra klart browserprogrammeringen inom nästa inlämningsperiod som är 9/10-3/11.

Hmm.

2 kommentarer

 1. Rille Rille

  Marginaler är bra, men de behöver inte vara överdrivna…du är ju ute i god tid och kalkylerar, jag insåg vid påsk att jag hade 159,5 om jag läste det jag ville läsa i period 2, det saknades alltså 0,5 poäng. Inte alls bra :) så jag fick offra mig på en 3-poängskurs bara för att, visserligen var den rolig men ändå :)

  Så nu har jag 2,5 poäng marginal om exjobbet går som det skall…

  over n out

 2. Helena Helena

  Haha… en halv poäng! Det är onekligen skumt att det ska vara så oerhört svårt att få ihop rätt poängsumma. På Chalmers verkar alla kurser som sträcker sig över en period vara på antingen 4 eller 5 poäng. Givetvis hittar man inte två 5-poängare man vill läsa och då är det rysligt svårt att få exakt 10 poäng… Jag har nog sett det som att man då helt enkelt får läsa för mycket, men nu ser det ut som att jag kommer att göra tvärt om och läsa för lite i stället den här perioden! Jag har nog nästan bestämt mig nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *