Storm

DD (Eric Ericson) är en kille som gått från småstadstöntig till storstadscool. Han behöver ingen annan utan reder sig själv i en ganska behaglig glidartillvaro. Allt kastas dock omkull när en märklig kvinna (Eva Röse) ger honom en ask. Två parter (Röse + Jonas Karlsson) kämpar över kontrollen av denna ask, men vad finns i den och vad har DD med det hela att göra?

En snyggt filmad historia där en serietidning vid namn Storm, samt minnen från det förflutna, spelar viktiga roller. Ovanligt spektakulär för att vara svensk och jag tycker faktiskt bra om den. Historien lämnar vissa luckor och det är nog mest en fråga om inställning om man vill se dem som plotthål eller utrymme för tolkning. Hur som helst är det helt klart en film där saker och ting inte alltid bör tas för det de ser ut som – då blir det ganska fånigt.

Signaturen ozjeppe beskrev den rätt bra på IMDb: “Psychologically emotional drama, cleverly disguised as fantasy/sci-fi.”

FilminfoIMDB: Storm
Regissör: Måns Mårlind, Björn Stein
År: 2005
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.