Hoppa till innehåll

This Gun for Hire

Skummisen Gates betalar en hitman vid namn Raven med “heta pengar” och en magiker/sångerska anlitas för att spionera på Gates men stöter också ihop med den hämndsökande Raven. Trassel av olika slag uppstår i denna film noir som är lika bra som de brukar vara.


Veronica Lake som den förtrollande sångerskan Ellen

FilminfoIMDB: This Gun for Hire
Regissör: Frank Tuttle
År: 1942
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

2 kommentarer

  1. Jag tycker att det var skönt att den var ytterligare ett exempel på den dåtida produktionskoden i Hollywood som sa att brott inte fick löna sig. Man vet från början att det kommer att gå åt skogen för alla som gör dåligheter, men det ligger en njutning i att se exakt hur det ska gå åt skogen för dem, eller om de kanske kommer att kunna rädda sig undan just den här gången.

  2. Helena Helena

    Det har du alldeles rätt i! Tack för kompletteringen av mitt något oinspirerade inlägg. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *