Hoppa till innehåll

Lyckad spamblockering!

Min spamblockerare för kommenteringsfunktionen på hemsidan har nu blockerat 44 meddelanden. Det är 14 mer än igår, när jag senast kollade. Den fungerar med andra ord bra och det känns otroligt skönt att slippa rensa dessa meddelanden manuellt.

När jag lade till funktionen för en månad sedan var jag under stor spamattack. Den upphörde genast, vilket antagligen berodde på att spamboten blev förvirrad av att sidan plötsligt såg annorlunda ut. Räknaren för blockerade inlägg stod länge på 0, men har alltså börjat öka nu.

Det fungerar som sagt så att inlägg som postas söks igenom efter ett antal svartlistade ord. Finns något av dessa måste postaren svara på ett par kontrollfrågor för att meddelandet ska komma fram. Inte svårt för en människa, men klurigt för en spambot.

Jag har precis lagt in vanliga länkar, eller närmare bestämt ordet href, i svartlistan, vilket borde få bukt med den spam som faktiskt kommit fram sedan blockeringen började. Det ordet är nog det mest troliga att vanliga användare skriver, men det borde inte vara några större problem att de i så fall får svara på kontrollfrågorna.

Är du hemskt nyfiken på att se vad som händer när du skriver ordet href får du såklart pröva, men jag uppskattar om du i så fall svarar rätt på spamskyddsfrågorna så att inlägget postas. I så fall räknar min spamstatistik inte in ditt meddelande i onödan. :)

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *