Hoppa till innehåll

Första dagen på Chalmers

Idag hade jag alltså min första föreläsning på Chalmers och kursen var EDA262 Datasäkerhet.

En del saker med kursen är verkligen annorlunda mot vad jag är van vid från LiTH. Kursmålen listar sidor i boken snarare än begrepp och vi har fått läsanvisningar på nivån att t.ex. sidan 350-356 inte ingår i kursmaterialet. Det känns ganska “dadda hink och spade”, men också väldigt lyxigt. Nackdelen är ju förstås att man är enormt beroende av att ha den dyra kursboken och inte kan välja bok fritt. Känns mer gymnasiet än högskolan. :)

När jag kom hem förberedde jag mig för att ringa Chalmers IT-support eftersom mitt datorkonto aldrig tycktes vilja aktiveras, men för säkerhets skull provade jag som tur var en sista gång. Och det funkade! Så nu kommer jag åt studentwebben på allvar och känner mig åtminstone lite mer som en riktigt chalmerist. Jag har en jättefin e-postadress och måste väl erkänna att användarnamnet ferryh egentligen är bättre än det jag har på mitt alma mater – helfe594.

I övermorgon öppnar labbanmälningen. Undrar hur man hittar en labbkompis utan att känna en kotte.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *