Hoppa till innehåll

The Trouble with Harry

En Hitchcock i färg – och vilka färger sen då! Merparten av filmen utspelar sig i ett färgsprakande höstlandskap som verkligen ger tittaren ögongodis.

Jag hade inte kollat upp filmen så noga och var därför inte medveten om att detta är en mysteriekomedi. Det är alltså en inte särskilt typisk Hitchcock-film och den är heller inte någon av de bättre. Handlingen kretsar kring Harry och trubblet med honom är att han är död. Flera människor tror sig skyldiga till dödsfallet och det blir ett evinnerligt likgömmande och gravgrävande och nya handlingsplaner om vartannat.


En liten pojke blir den förste som upptäcker Harry.

Filmen är bara 99 minuter lång, men lyckas ändå bli tjatig. Det är såklart alltid kul att se Hitchcock-filmer och spana efter hans cameos, men jag kan inte påstå att jag tycker att filmen är särskilt rolig egentligen. Inte såg vi Hitch på första försöket heller utan var tvungna att kolla upp var han var och leta rätt på honom när vi tittat klart.

The Trouble with Harry är ganska bra, men inte mer än så.

FilminfoIMDB: The Trouble with Harry
Regissör: Alfred Hitchcock
År: 1955
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

En kommentar

  1. Kärlekshistorien var ju bara så fånig också. Oj, men konstnären hittar en ensamstående mamma och hon är ju så snygg att han vill måla av henne naken. Vid dagens slut friar han till henne och hon tackar såklart ja. Men det är roligt när han råkar försäga sig om vad han tycker om hennes (deras?) barn som man ser på bilden ovan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *