Der Krieger und die Kaiserin

Sissi bor och jobbar som sköterska på ett mentalsjukhus och är ganska isolerad från omvärlden. En dag blir hon påkörd av en lastbil men överlever med nöd och näppe, tack vare att en man kryper in under bilen och hjälper henne andas tills ambulansen kommer. Sedan försvinner han.


Sissi tränger sig på hos sin räddare i nöden.

Sissi blir besatt av att hitta sin okände välgörare. Kanske är det meningen att hennes liv ska se annorlunda ut och kanske har han någonting med det att göra? Efter många om och men lyckas hon spåra honom, men han är mer intresserad av brottslighet än av henne. Men hon ger sig inte i första taget och det vill sig förstås så att han behöver hennes hjälp, till slut.


Filmen innehåller en del chock-snygga bilder och är generellt snyggt filmad.

En film jag verkligen tyckte om! Den är mysigt skruvad med en del spektakulära scener, stämningsfull musik, många vackra bilder och överlag snyggt foto. Jag måste se mer av Tykwer – han har till exempel gjort Lola rennt, som jag länge varit sugen på och Perfume, som baseras på en mycket bra bok och som jag redan väntat på i ett år.

FilminfoIMDB: Der Krieger und die Kaiserin
Regissör: Tom Tykwer
År: 2000
Omdöme (1-5): 4

En kommentar

  1. Jag gillade att allt inte alltid var helt realistiskt, att inte det man såg inte alltid var det som hände “på riktigt”. Speciellt tänker jag på scenen i bilen mot slutet av filmen, där en av karaktärernas inre liv får en yttre gestalt.

    Filmen rekommenderas helt klart.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *