Hoppa till innehåll

Hanteringen av odöda

Jag har hört mycket gott om John Ajvide Lindqvist, så när jag köpte fyra pocketböcker till priset av tre slank den här med. Det är jag glad för!

Hanteringen av odöda är en berättelse om zombier från en ny infallsvinkel – här är inte zombierna blodtörstiga otäckingar utan nära och kära som återvänder från graven i dåligt skick. Fenomenet uppstår i Stockholmstrakten efter att ett underligt elektriskt fält legat över staden. Alla som varit döda i max två månader väcks till… liv?

Vi får följa en rad olika människor med “omlevande” (den officiella termen som beslutas användas för de återuppståndna) anhöriga och deras berättelser är gripande och förhållandevis realistiska. Det skulle kunna hanteras så här om döda plötsligt vaknade.

Det här är en mycket bra och spännande bok som ger tillfälle att fundera kring livet och döden. Vad händer egentligen när man dör, finns det en själ? Ovanligt bra för att handla om zombier!

Man kan läsa hur boken börjar på förlaget Ordfronts hemsida.

En fristående fortsättning finns i novellsamlingen Pappersväggar – den måste jag läsa!

BokinfoTitel: Hanteringen av odöda
Författare: Ajvide Lindqvist, John
ISBN: 9170372381
Publicerat iBöckerVardagsliv

2 kommentarer

  1. John Ajvide Lindqvist tycker jag trist nog är ett bra författarskap som blir mindre intressant för varje bok. Jag rekommenderar dig verkligen att ta en titt på hans debutroman, _Låt den rätte komma in_, dock. Den är riktigt bra.

    //JJ

  2. […] John Ajvide Lindqvists novellsamling Pappersväggar, som bland annat innehöll fortsättningen på Hanteringen av odöda. Nu är det samma sak igen – Låt de gamla drömmarna dö innehåller bland annat […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *