Hoppa till innehåll

The Call of Cthulhu

Givetvis kunde vi inte motstå erbjudandet från Linnéa och Björn att komma och titta på något så originellt som en stumfilm från 2005. Det är The H.P. Lovecraft Historical Society som gjort en trekvart lång film av en novell av just H.P. Lovecraft, som finns att läsa online. Hade jag varit Lovecraft-fan tror jag den här filmen hade fått mig att storjubla, men nu nöjer jag mig med att jubla lite mer lagom. För lite jubel är den faktiskt värd.


Det är roligt med modern stumfilm. Den försöker efterlikna de klassiska filmerna genom att vara lite B och inte använda för avancerade grejer, men samtidigt är den lite för snygg för att kunna misstas för en gammal film.

På dvdn finns riktigt roligt extramaterial, man får se vad skådespelarna faktiskt sa under inspelningen. Eftersom det är stumfilm spelade känslouttrycken mer roll än det de faktiskt sa, så de fick improvisera. Bilden längst till vänster här ovanför gör mig full i skratt nu eftersom jag vet att killen satt och fabulerade om sin skräck för small rats med mesta möjliga drama.

Vill man ha mer av Cthulhu bör man för övrigt inte missa den något snällare varianten Hello Cthulhu.

FilminfoIMDB: The Call of Cthulhu
Regissör: Andrew Leman
År: 2005
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *