Hoppa till innehåll

The Wicker Man

Polisen får ett brev om en tolvårig flicka som försvunnit från ett samhälle ute på en ö. En polis beger sig till ön för att utreda försvinnandet men finner att lokalbefolkningen är allt annat än samarbetsvillig. De påstår att flickan aldrig funnits, trots att han ser tydliga bevis för att så är fallet.


Polisen har samarbetsproblem med folket på ön.

Polisen är kristen och chockeras djupt över att se att folket på ön är sexfixerade naturdyrkare. Han gör efterforskningar och läser om traditionen att offra en oskuld till gudarna när skörden gått dåligt. Och skörden har gått dåligt…

Förvisso är slutet ganska häftigt, men förklaringen man får övertygar mig inte riktigt. Filmen har dessutom så många inslag av vidrig musik att den blir snudd på musikalfilm, vilket mest känns konstigt. Sexfixeringen går lite överstyr när vi får en lååång scen med en nakendansande Britt Ekland, en scen som mest känns malplacerad (men omotiverad nakenhet är förstås vanligt på film). Jag tycker inte riktigt om filmen, men den hade kunnat bli väldigt bra. Materialet räcker åtminstone för att komponera ihop en riktigt bra film i huvudet. :)

Det finns också en remake med Nicolas Cage från 2006, som inte alls har bra genomsnittsbetyg på IMDb: just nu 3,4 av 10.

FilminfoIMDB: The Wicker Man
Regissör: Robin Hardy
År: 1973
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *