Hoppa till innehåll

Toalettmannen

Hemköp har ju ett eget varumärke med foton av människor i alla åldrar på förpackningarna, en specifik person per produkt. En av de Hemköpsmänniskor jag oftast ser är killen på vår flaska citrondoftande WC-rent, eftersom den står i badrummet bredvid toaletten.

Jag kan inte låta bli att tycka att han är lite mindre lyckligt lottad än till exempel lasagneplattekillen, örttekvinnan eller mannagrynsmamman. WC-rent-killen! Toalettmannen!


Toalettmannen, bönkillen med flera.

Är detta vad han vill bli förknippad med? Kanske är det precis så – de kanske fick välja och killen tyckte att det var en kul och självironisk grej att välja en mindre prestigefylld produkt? Eller kanske fotograferades alla och deltog i ett förpackningslotteri – grattis, du blev toalettmannen, sucks to be you!

Vid en närmare granskning av flaskan ser man att killen heter Marcus – “Marcus luktar gott”, står det på etiketten, intill en bild av en toalettborste. Jaha, luktar han… citron? Eller menar de att han luktar… nej, jag undviker den tankegången.


Godare än toalettborsten, förhoppningsvis.

Lite creepy är det allt att påtvingat förknippa dessa människor med slumpmässiga produkter. Om jag lärde känna Marcus, hur lång tid skulle det dröja innan jag slutade associera honom med toalettrengöring?

5 kommentarer

  1. Ika Ika

    Min första tanke är nog att idén med människor på förpackningarna är rätt rolig, även om den naturligtvis kan ha sina baksidor. Ponera att man tyckte frukltansvärt illa om en person, eller hade upprivande minnen förknippade med någon… tänk om han eller hon var en av personerna som man såg på någon vanlig förpackning?

  2. ja, kul att hitta dessa nästan nostalgista inlägg.

    minnen ska förknippas med något fint..frågan är om man själv vill förknippas med till exempel en matvara? Vilken skulle det bli?

  3. jag förnippar min fru med en härlig sommarmorgon, har alltid undrat varför men inte kommit på det. förövrigt tycker jag att läsningen är rolig och delvis intressant. ska följa den mer…

  4. Sara Sara

    Gud så intressant! Detta funderar jag ofta över! Idag fick jag reda på hur hemköpfolket kommer till, jag menar hur de blir medlemmar i den hemliga sekten. tydligen gäller det bara att hänga på rätt Hemköp vid rätt tillfälle så kommer det en fotograf och lite annat löst folk och vips är du Fröken Blodpudding för resten av livet! Ryktena säger att Herr Köttbulle brukar hra film på en videobutik i Centrala Göteborg också. Så de finns. Alldeles på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *