It's a Wonderful Life

Frank Capras It’s a Wonderful Life finns med på IMDbs top-250 och det var mest därför vi satte upp den på vår att-se-lista. Det är en film man bör ha sett, helt enkelt.

Filmen börjar ganska spektakulärt ute i rymden där en ängel får i uppdrag att rädda George Bailey, en man på jorden som har problem. Ängeln får sedan Baileys livshistoria berättad för sig och det är en historia fylld av självuppoffring. Den unge George hade stora planer, men ingenting blev verklighet eftersom han alltid varit så hjälpsam mot andra människor och satt dem före sig själv. In i det längsta kämpar han för att den onde, snåle Mr. Potter inte ska få kontrollen över hela staden där de bor, men det är inte lätt att vara genomgod och duktig. George Bailey har blivit ganska desillusionerad och när allt börjar gå riktigt illa behöver han verkligen sin skyddsängels hjälp. Ängeln ger honom livsgnistan tillbaka genom att visa honom hur saker blivit om han aldrig existerat.

Trots att filmen är ganska lång och ganska svulstig måste jag säga att det kunde ha varit mycket värre. James Stewart gör en bra och nyanserad Bailey som trots sin godhet inte är perfekt eller töntig. Det är en feelgood-film, en värmande julsaga som funkar oväntat bra.

FilminfoIMDB: It's a Wonderful Life
Regissör: Frank Capra
År: 1946
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *