Hoppa till innehåll

Övning i franska

Jag hittade just en rad roliga filmsnuttar på YouTube. De har strukturen:

Avez vous déjà vu [någonting]?
[någonting visas]
Maintenant, oui.

Ganska många utspelar sig dessutom “au pays des toupoutou”, som till exempel: Avez vous déjà vu un nouveau venu au pays des toupoutou? Toupoutou-filmerna påminner om Happy Tree Friends och dess pluttinuttmakabra stil.

Underbart sätt att öva en smula franska! Man kan även få se seriemördande ägg, picnic-arrangerande får, krigande kor, flyende ravioli och en hel del annat. Jag kommer säkert se några till… måste ju fräscha upp franskan inför nyår. :)

2 kommentarer

  1. Hej! Ljuset är av märket Sia och köpt i vår lokala Sia-affär… De brukar ju kunna heta en massa olika saker i olika städer. Inte precis billigt men ååååh så fint!

    Har jag berättat att min nya telefon har snooze? Mycket nöjd!!! ;)

    Kram!

  2. anders anders

    hehe intressant. synd att youtube såldes till google. men webb 2.0 verkar i övrigt breda ut sig även i sverige. det senaste svenska tillskottet verkar vara hajpa.se, där användare kan rösta fram bra nyheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *