Hoppa till innehåll

Låt den rätte komma in

Äntligen har jag läst John Ajvide Lindqvists vampyrbok! Jag gillade verkligen hans zombiebok och har sett fram emot att läsa denna.

Nu handlar det om vampyrer i förortssverige. Den största poängen med Ajvides berättelser är just att de utspelar sig i vanliga miljöer, som känns nära. Dessutom är han väldigt skicklig på att bygga upp spänning.

Bokens kanske viktigaste person är tolvårige Oskar som blir vän med Eli i trappuppgången bredvid. Som läsare förstår man snabbt att Eli är vampyr. Hon bor med en man som Oskar tror är hennes pappa, men han är i själva verket något helt annat. Vi får också följa några andra pojkar som Oskar känner och ett gäng försupna lodisar som hänger på ett kinamatsställe.

Jag får precis allt vad jag väntar mig; realism blandat med de klassiska föreställningarna om hur vampyrer fungerar, fast i egen tappning. Det är underbart!

 

Och jag gillar omslaget med blodfläckarna. :) Det är mycket snyggare än zombiebokens, som jag tycker är mest fånigt.

BokinfoTitel: Låt den rätte komma in
Författare: Ajvide Lindqvist, John
ISBN: 9170371253
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *