Hoppa till innehåll

Frisyrfeedback önskas!

Man skulle kunna påstå att jag varit lite drastisk. Jag klippte mig ju för inte så länge sedan. I torsdags var jag och klippte jag mig igen, ungefär samma som innan fast en aning kortare.

Jag har undrat ett tag hur jag skulle se ut i kort lugg.

Och just “luggen” blev lite konstig den här senaste gången hos frisören. Jag var inte riktigt nöjd. Dessutom var den lite för kort för att gå att göra något åt (dra bakom öronen), den ville liksom glida fram och hänga ner i ögonen på mig. Så är det iofs ofta när jag är nyklippt, men nu var det kortare än vanligt.

Så tänkte jag: Just nu är håret så kort att jag inte behöver klippa av mycket alls för att testa kort lugg. Det skulle växa ut rätt fort om det blev illa.

Så då testade jag.

Jag som inte ens kan klippa. Klart att det blev lite ojämnt. Men om vi bortser från det…

Kan jag se ut så här? Eller ska jag spara ut luggen så att jag ser ut som uppe i vänsterhörnet igen (jag vet att jag ser generellt mindre mongo ut på den bilden, men idag tycks jag inte ha förmågan att se o-mongo ut, så försök bortse från det om det går)?

Nå? Jag har fått höra tidigare att jag inte skulle passa i kort lugg, stämmer det?

Publicerat iVardagsliv

10 kommentarer

 1. Kort lugg rules! Jag tror det blir jättefint med kort lugg när den får “lägga till sig”. Och, det roligaste av allt, nu har vi i princip likadan frisyr också! Min lugg är oftast kort, och jag klipper den själv, men det tar flera dagar innan det blir jämt. Så jag tar ett klipp här och ett där, lite då och då när någon ny för lång slinga har lurat sig fram, och till slut, om det finns någon lugg kvar vid det laget, blir det jämt.

 2. Jag tycker att din förra frisyr var finare. Som HA sade tidigare – hur man än uttrycker sig så förolämpar man, men jag gör ett försök iaf :-) Jag tycker din nya frisyr känns om ett mellanting mellan jättekort och halvlångt, en sorts kompromiss – men det är jag. Det viktiga är ju att DU trivs i frisyren och tycker den är snygg! Sen får du GIVETVIS skjuta mig om jag uttryckt mig dumt/klumpigt. ;-)

 3. Hmm, svårt att säga. Med leendet du har på övre vänstra bilden skulle nog en lugg sitta fint också. Om jag var du skulle jag nog busa till den korta luggen med lite mousse.

  När jag hade lugg var den inte lika kort och dessutom lite uppklippt, det tyckte jag var optimalt ;-)

  Äsch, jag vet inte, busa till det lite, tjejen! :-)

  Kramar!

 4. Helena Helena

  Tack för svar! Klart ni inte ska vara rädda att förolämpa mig – jag frågar ju för att jag misstänker att det är som de flesta av er säger…

  Har försökt och försökt och försökt ta bra bilder, men det är jättesvårt. Jag lyckas verkligen se skum ut hela tiden: om jag inte ler blir det ett otäckt mugshot, om jag ler blir jag helt psycho i stället.

  Här är åtminstone en bild där jag ser glad (fast skum) ut, fast jag vet inte om det gör nån skillnad….

  Okej, det kanske inte är så fint… men det är väldigt skönt med kort lugg. Fast jag vill nog inte ha jättekort hår överallt, det har jag tidigare provat utan särskilt gott resultat… Och jag slipper helst att fixa och kladda med håret, gillar inte sånt. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra…

  Lisa: Känner igen det där med att nya slingor kryper fram hela tiden… Kul att vi både är lika långa och har liknande frisyr. :)

 5. Jag håller med om att ruffs skulle passa fint!
  Be frisören om tips…ibland lyckas de (de har ju ändå någon form av utbildning :))
  Kan ju vara värt ett besök så vet du hur du ska göra själv sen :) lycka till!!

 6. Kajsa Kajsa

  Den korta luggen ser lite konstnärlig/poppig/intelektuell ut, på nåt sätt, så om du vill ge det intrycket så tycker jag kort lugg är bäst. Den lite längre luggen ser mer ut som en “vanlig” frisyr som vem som helst kan ha…

 7. Linnéa Linnéa

  Hm, tycker ditt ansikte ser lite mer fyrkantigt ut med den korta luggen. Men som någon sa så är det ju en frisyr som förmedlar “hej, jag är en kulturmänniska” så på det sättet passar det ju. Men vill du slippa hålla på oc fixa och greja med håret finns det ju en enkel lösning, gör som jag! :)

 8. Saga Saga

  Det här var det roligaste jag läst på hela dagen! Underbart, jag skrattar medan jag skriver! Tänk vilken diskussion som drog igång, anammar!
  Och nej, du passar inget vidare i lugg, men jag gillar din ärliga framtoning. Hur vore det med en genomkort frisyr. Lugg hela vägen runtom, typ? Så slipper man fundera mer på den saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *