Hoppa till innehåll

Singin' in the Rain

Det här är en klassiker som inte bara är klassisk utan dessutom bra! Jag är faktiskt förvånad över att den kan vara så bra som den är, med tanke på hur mycket präktigt steppande och sjungande det är i den. Men faktum är att den är rolig, charmig och väldigt sevärd.


I huvudrollen ser vi Gene Kelly som stumfilmsskådisen Don Lockwood. Som ett publicitetstrick ses han alltid med medstjärnan Lina Lamont (Jean Hagen), men egentligen är han allt annat än förtjust i henne. Hon är förvisso väldigt vacker, men också jobbig och påträngande och så har hon en fruktansvärd röst.

När plötsligt talking pictures introduceras räcker inte längre Ms. Lamonts skönhet för framgång på vita duken. Don Lockwood hittar en annan skådespelerska som både har utseendet och rösten som krävs, men Lina Lamont ger sig förstås inte så lätt.

En riktigt mysig film som man blir glad av – inte minst för att Gene Kelly ser så barnsligt lycklig ut när han spelar förälskad. Vilket smajl killen har!

FilminfoIMDB: Singin' in the Rain
Regissör: Stanley Donen & Gene Kelly
År: 1952
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

En kommentar

  1. Hej Helena

    Åhh, vad glad jag blev av din kommentar. Jag satt här och log en lång stund.

    Vad roligt att du kommenterar Singin in the rain, det är en av mina favoriter och jag har sett den över 10 gånger nu (slutade räkna vid 10 började bli pinsamt många gånger). När min man jobbar eftermiddag så tittar jag gärna på TCM (där den ofta visas) fast just nu är jag inne i en Judy Garland Period.

    Ha det så gott, kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *