Hoppa till innehåll

Final Fantasy VII: Advent Children

Allvarligt talat? Vad tänkte de som gjorde filmen? ”Om vi tar en snygg animerad miljö, slänger in lite figurer från ett datorspel (kvinnan måste ha löjligt stora bröst) och låter dem slåss filmen igenom, då blir det nog bra.” Det verkar så. Man har nämligen glömt bort såna där detaljer som att introducera karaktärer eller ge någon vink om vad filmen egentligen handlar om.


Det är ofantligt tråkigt. Man kan se den i studiesyfte för att studera datorgrafiken*, för att öva sin japanska** eller om man är stort fan av spelen. Annars inte.

* Den är ju helt animerad, det är faktiskt intressant att se. Endast på grund av detta klarar sig filmen från att få lägsta betyg.

** Liten japanskalektion – Nu säger vi ”moln” på engelska tillsammans, eftersom en av karaktärerna heter det: Kuraudo!

FilminfoIMDB: Final Fantasy VII: Advent Children
Regissör: Tetsuya Nomura
År: 2005
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

8 kommentarer

 1. HA HA

  Ofantligt snygg. Det är allt.

 2. Erik N Erik N

  Hela grejen med filmen är att den är som en fortsättning ”där spelet tog slut”. Har man inte spelat spelet, eller känner till storyn i det, är filmen värdelös, men snygg. Tyvärr.

 3. Linnéa Linnéa

  Haha, Björn älskar den, men så är han ju obotlig final fantasy nörd också. Nya spelet släpps snart och han har räknat dagarna länge nu :)

 4. Björn Björn

  Håller med att den är gjord för den publik som gillar och spelat igenom (väldens bästa spel) Final Fantasy VII. :) Själv sitter jag och bara myser när man ser karaktärerna från FFVII komma till liv och vill köra större delan av filmen i slowmotion för att se stridsscenerna bättre. Är helt klart den snyggaste filmen ever :)

  Så nu tycker jag att du lägger ner 70 timmar på FFVII. ;)

 5. Helena Helena

  Ja, det skulle ju passa fint ihop med min ångeststress för hur jag ska hinna allt. :)

  Jag tror verkligen att spelen är roligare än filmen. Jag tyckte om Final Fantasy Mystic Quest som jag spelade på Game Boy. :) Kanske skulle jag gilla filmen om jag spelade spelen, fast jag vet ärligt talat inte… det är väldigt mycket fajtande och Tuttlisa (eller jaha, Tifa hette hon visst) som springer runt och stönar orgasmiskt. Suck.

 6. Björn Björn

  ahh det var Tifa som var kvinnan med löjligt stora bröst. Har faktiskt inte tänkt eller märkt detta . :)

  Jag hoppas iaf på mer filmer med denna tekniken men då får vi väl hoppas att det är bättre story. :)

  Tycker iaf filmen är grym. ;)

 7. lo lo

  Filmen är svårt o förstå om man inte har lirat spelet.. jag har gjorde det så den var helt okej. snygg datorgrafik.

 8. lo lo

  IFS..

  dom som inte förstår filmen kan jag ju förklara nu,

  Filminfo: Filmen tar vid två år efter slutet i tv-spelet Final Fantasy VII och återförenar dess karaktärer i nya äventyr. En underlig sjukdom kallad ”geostigma” brer ut sig över världen och dödar mestadels barn. Cloud Strife, som numera lever ett ensamt liv, blir uppsökt av Shinras förre VD Rufus som vill att Cloud skyddar honom från tre mystiska bröder som letar efter sin mor. Den mest talföre av bröderna är väldigt lik Sephiroth, spelets stora skurk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *