Hoppa till innehåll

Flash Gordon

Ojojoj. Jag såg slutet på den här filmen när jag var liten och har velat se hela ända sen dess. Nu har jag “äntligen” gjort det. Men du, jag lovar, om du inte har sett den går du inte miste om något…


Visst har Flash snygg tröja? Betänk att han HETER Flash…

Okej, vissa poänger som kultfilm har den. Kostymerna är roliga. Det är roligt med den töntiga musiken gjord av Queen. Det är roligt med övertydlighet som när damen i nöd skriker “Who’s gonna save us now?” direkt följt av Queens vrål “Flash – oooh – saviour of the universe!” och klipp till Flash Gordon (allvarligt, vilket namn!) med den blonda hårmanen svallandes i fartvinden.

Men ändå… vilken jävla smörja. Handlingen är alltså att en onding ute i jymden ska förstöra jorden och Flash Gordon tillsammans med en kvinna han just träffat (vilket inte hindrar att de äääälskar varandra) och en galen vetenskapsman måste rädda planeten genom de mest osannolika aktioner.

Givetvis kan de förtrycka kvinnor i rymden också.

Bläh. Om det inte varit för kultfaktorn, barndomsnostalgin, Queen och fnissen jag faktiskt undslipper mig så hade jag gett lägsta betyg. Det finns ingenting bra med filmen.

FilminfoIMDB: Flash Gordon
Regissör: Mike Hodges
År: 1980
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

2 kommentarer

  1. Björn Björn

    Det finns två bra saker med denna filmen.Queen, världens bästa band med världens bästa sångare och Max Von Sydow som kejsaren. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *