Jaws

Jonas blev bestört när jag sa att jag inte visste säkert om jag sett Jaws/Hajen eller inte. Det är ju en sån där klassiker man bör ha sett och faktum är att den därtill är en riktigt hyfsad sådan.

Jag tycker att den fungerar som skräck/slasher-äventyr mycket för att den är relativt realistisk. Monstret är ett existerande djur, som har attackerat människor. Givetvis ska filmen inte ses som en dokumentär hajskildring, men den ligger ändå tillräckligt nära verkligheten för att bli otäck. Jag kan förstå om folk som såg Jaws när den kom blev badkrukor efteråt.

Jonas berättade att det blev vajsing på den gigantiska konstgjorda hajen som användes och att många hajscener därför ersattes med scener filmade “ur hajens ögon”. Tack och lov! Jag tror filmen hade varit mycket sämre om låtsashajen varit samarbetsvillig.

Helt okej film. Fast det var inte så svårt att gissa vilka som skulle dö och vilka som skulle överleva i slutet…

FilminfoIMDB: Jaws
Regissör: Steven Spielberg
År: 1975
Omdöme (1-5): 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.