Hoppa till innehåll

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Jag har ju nyligen lyssnat på boken och ville se den som film också, men mina förväntningar var inte särskilt höga.


Rektorn hälsar eleverna välkomna till ett nytt år på Hogwarts.
Givetvis måste man korta ner bokens material för att få in det i filmen och det gör det alltid svårt att tycka om filmen när man läst boken, tycker jag. I denna film om Harry Potter som jagas av en förrymd fånge från fängelset Azkaban fattas det väldigt mycket. Jag kan knappt se att det finns någon behållning kvar när alla förklaringar och samband är bortklippta..?

Jag tycker man borde satsa mer på filmformatets styrkor, att visa snygga miljöer och sånt. Det lilla man ser av Hogwarts är riktigt imponerande, men jag vill ha mer!

Ett riktigt bra val filmskaparna gjorde var att skära bort all quidditch som inte absolut behövdes…

FilminfoIMDB: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Regissör: Alfonso Cuarón
År: 2004
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

En kommentar

  1. HA HA

    Jag stängde av den första HP-filmen när ett troll attackerade en liten flicka på toaletten. En kompis övertygade mig att jag trots allt borde se den tredje filmen, så jag tankade hem en HDTV-version av den. Ojjjj, vad snygg den är. Storyn var rätt så bra också, fantasifull på ett annat sätt. Istället för att vräka på med “kolla vad fantaaaastiskt allt är” eller nåt. Sen blev det tråkigt igen i den fjärde filmen, men ändå.
    Jag har inte läst nån av böckerna, så jag antar att man redigerat storyn bra ändå eftersom jag tycker filmens story var bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *