Hoppa till innehåll

Lupin III: Castle of Cagliostro

Japansk titel: Rupan sansei: Kariosutoro no shiro

En lite äldre film av anime-legenden Miyazaki. Namnet betyder inte att det är den tredje filmen, utan den handlar helt enkelt om en kille som heter Lupin III. Det finns fler filmer och en serie om honom, men vilken detta är i ordningen vet jag inte och det spelar heller inte någon roll.

Lupin är hur som helst en äventyrlig tjuv med hjärtat på rätta stället. Han befinner sig i ett obskyrt europeiskt land, Cagliostro, där han dras in i en härva med falska sedlar och en kidnappad ung flicka som snart ska tvingas gifta sig med den elake greven av Cagliostro. Och så finns det visst en gammal skatt också… och så blir det en massa action.

Filmen är faktiskt bättre än man kan tro. Ibland är den riktigt snygg, som i bilden ovan. Dessutom är den hyfsat bra berättad, med det smarta knepet att låta Lupins sidekick ställa frågor kring vad som händer.

FilminfoIMDB: Lupin III: Castle of Cagliostro
Regissör: Hayao Miyazaki
År: 1979
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *