Paris-fotobok!

Nu har vår fotoboksamling fått tillskott av boken om Paris! Jag blev väldigt överraskad och glad när den damp ner på hallmattan – leveranstiden beräknades till två veckor, men det har bara gått en!

Efter många om och men beslutade jag mig för att använda Pixopolis fotobokstjänst. Det största arbetet lade jag faktiskt ner på att undersöka olika alternativ och testa olika program – fotobokstillverkarna kräver att man använder deras egna program. Alla program jag testade var apdåliga, så till slut började jag greja med InDesign och tänkte beställa från Lulu (generell självpublicering, jag hade kunnat sälja boken via webben…), men sen tyckte jag att Lulu var krångligt också och till slut blev det det allra första alternativet jag funderade på, nämligen Pixopolis. Deras program är inte heller fantastiskt, men tillräckligt bra.

Jag kan rekommendera Pixopolis! Priserna är i det lägre spektrat för fotoböcker, men det är fortfarande kostsamt. För min bok betalade jag 320 kr inklusive portot på 40 kr. Sidantalet är 32.

Jag använde formuläret för att ställa ett par frågor, varpå en kille ringde mig bara en stund senare. Han var väldigt hjälpsam och trevlig, även om jag först undrade vad det var för en jäkla nisse som ringde mig sent på kvällen. Men det var ju inget oönskat samtal utan ett riktigt bra sådant.

Och jo, jag är nöjd med boken. Givetvis önskar man ju i efterhand att man haft mer minne med sig och kunnat fota på hög upplösning, för de stora bilderna blir ju lite grötiga. Men det var väntat och förutom lite andra smådetaljer som också hade kunnat undvikas är jag riktigt nöjd!

7 kommentarer

 1. För oss mac-användare finns det en trevlig funktion inbyggd i iPhoto där du enkelt å rätt snyggt kan göra en bok å beställa den. Jag har dock inte vågat/orkat/haft råd att testa den tjänsten, men den digitala boken ser lovande ut, skall återkomma om jag provar, det är ju en urkul idé!!

  Svara

 2. Hej Helena,
  kul att du tycker om din bok och tack för din rekommendation!
  Jo det blir många samtal eftersom jag stavar som en häst (på svenska i alla fall) väljer jag oftast att ringer upp i stället. Och sen sitter manga av kunderna med sina böcker kväll & helger, därför är jag tillgänglig på lite udda tider och glömmer titta på klockan ;-)
  Men nu har även jag börjad att blogga i ämnet, så att alla som vill informerar sig om så tråkiga saker som skärpa för tryck, färgrymnd osv. kan först titta här http://fotobok.com/blogg/
  Jag väljer Photoshop för att göra mina böcker och använder mallarna som finns på webbsidan under ”MAV/Linux användare” full frihet i design som kan resultera i manga timmers sysselsättning. Jag vill även tipsa dina läsare och dig om Sveriges bästa informationskälla för att lära sig Photoshop: http://www.moderskeppet.se
  Vi hörs kanske framöver igen…
  Volker

  Svara

 3. Rille: Ja, prova, det är kul att göra något av sina bilder!

  Volker: Tack för bloggadressen. Nästa gång ska jag beställa ett sånt där färgprov innan, det är jättebra ju!

  Svara

 4. åh vad fina fotoböcker! vad roligt att kunna bläddra bland korten så, kanske måste prova

  Svara

 5. wow! that place with HAZZI on the window has the same logo as our Pizza Hut restaurants have in the U.S.! :))

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.