Hoppa till innehåll

Onlinespel: Travian

Okej, jag behöver verkligen inte fastna i något nytt beroendeframkallande spel, men jag kunde inte låta bli att testa Travian, för det ser så gulligt och tecknat ut (se bilden)! Jag har skapat en liten by och byggt lite saker, väntar nu på att produktionen ska ta fart så jag kan bygga mer.

Det är ett strategispel där man kan bygga upp ett rike, utforska och kriga i omgivningarna eller satsa på att skydda och bygga upp sin egen lilla plätt. Det verkar inte vara någon tidsbov à la äventyrsspelet RuneScape (där har jag lagt mycket tid… skoj var det också, men jag är botad nu), eftersom man inte kan göra så mycket medan folket producerar saker åt en. Just nu kan jag inte uppgradera mitt vetefält förrän 20:30, så då behöver jag ju inte kika in innan dess…

Testa gärna via värvningslänken – jag får “guld” om du spelar och fortsätter tills du nått en viss nivå. För guld kan man köpa ingame-förmåner, t.ex. funktionen att spelet visar hur lång tid det är kvar tills resurserna räcker för de olika sakerna man kan göra. Man börjar med lite gratisguld, så att man kan testa plusfunktionerna och givetvis är tanken att man ska bli beroende av dem och betala för att få fortsätta använda dem… men som det verkar hittills är spelet helt spelbart även på gratisnivå. Förresten får man plusförmåner rätt länge bara genom gratisguldet och eventuella värvningar, så chansen är god att man känner sig färdigspelad innan de tar slut… eller kommer jag ångra den kommentaren som utfattig Travian-junkie på ålderns höst? :)

Nåväl. Travian verkar helt klart skoj. Blir spännande att se vad som händer när mitt lilla land vuxit till sig lite och jag kan göra lite mer.

25 kommentarer

 1. Du värvade mig! Fast jag hittade ju spelet, så jag kanske värvade dig?

  Jag kallar mig “Jonas Karlsson” och spelar på svenska server 1.

 2. Caspian@s1 Caspian@s1

  Hohoho, jo du… i början är det precis så som du skriver… det tar inte så lång tid i anspråk och man tar det inte på så stort allvar. Men i takt med att byn växer, och armén börjar ta form, och inte minst när man börjar skaffa fler och fler byar… då du, då är man helt jävla fast. Och det kräver många timmars aktivitet om dagen. Men kul som fan är det (:

 3. Helena Helena

  Caspian, jag förstår vad du menar… Det är hemskt beroendeframkallande!

 4. nike nyfiken nike nyfiken

  hehe.. håller med er ja.. —Men i takt med att byn växer, och armén börjar ta form— skoj jo… kämpa… jag finns på s2 s3 sparta by(pom).. vad heter ni..?

 5. Pong Pong

  Du har sååå rätt om att det är beroende framkallande :P dtustom är det spelt ass braa :P man slippr sitta framför datorn hela tiden :P tack o hej för mig

 6. Helena Helena

  Själv är jag helfena på s1. Räcker gott med en server, det tar sin lilla tid det med… :)

 7. andreas andreas

  jag tycker att travian är ett av det tråkigaste spelen som finns på nätet. det är så jävla barnsligt…. min bror som är 6 år håller på att spela det nu…………….

 8. Alexander Alexander

  Jag har spelat det rätt länge, jag spelar på speed servern, riktigt roligt! Iaf när det går bra och man inte blir farmad.

  Det verkar som om att en viss “andreas” har misslyckats ganska grovt med spelet eftersom denne gnäller… Hehe! Jag heter Karasaz på speed servern, min by ligger i nord-västra delen så hör av er om ni vill! Värvar gärna fler medlemmar till min allians!

  Mvh Alexander

 9. ZIRZAMEL ZIRZAMEL

  Ja du, det är ett roligt spel:) spelar på s2, s3 och sez (speed).
  ligger bland de stora grabbarna på s2 och s3.
  var ganska bra på speed förut men efter en konflikt förråd.
  ligger iaf på 1:a plats på defensiva rankingen :)

 10. Kimpa Kimpa

  Zirzamuel är den bästa travian spelaren vi har in Sweden. I alla fall äfter den erfarenheten jag har fått på 1 speed runda och litet testande på dom andra servrarna

 11. hadez hadez

  heter hades på den svenska speed (även kallad sez)
  det är svin kul men blir farmad en del och ska gjöra ett nytt

 12. Zikosa Zikosa

  Jag spelar på den svenska speed (ofc) och har spelat typ i 5-6 dagar och har 25 armeér och stall platats typ 150 av alla råvaror i timmen! Fy fan va roligt att plundra!

 13. Sappe Sappe

  Japp det är ganska bra men det är dålig graffik men om man gillar strategi spel såm är det bra

 14. Det är mycket kritik som nu börjar komma mot Travian. Deras ledning för svenska servers är under all kritik.

 15. gramme gramme

  hehe asså ja spelar på server speed 3 å ja spelar på sonebacken med en kompis å en snubbe i kanada

 16. Katta Katta

  började själv spela Travian denna omgång efter att suttit och stirrat i tim tal på min sambos byar . Nu är man väl mer elle mindre fast i detta . Hade sjukt mycket tankar på att lägga ner ett tag då jag fann mig själv framför datan kanske tio timmar per dag , dock minskat nu iaf . Men beroende framkallande svar ja , och i längden jäkla dyrt för det bli ju mycket bättre med guld :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *