Hoppa till innehåll

Tack för alla enkätsvar!

Tack så mycket till alla som svarade på min enkät! Jag fick ett trettiotal svar och många kommentarer som var roliga att läsa. Flera av er uppgav namn, men strax över hälften var anonyma. Några stycken besökte sidan för första gången, men flera har kikat in hos mig ända sedan 90-talet eller tidigt 2000-tal! Roligt att se att fler än de jag känner till uppenbarligen läser här och bli lite säkrare på att åtminstone inte alla sökträffar i statistiken är spindlar, bottar och rss-filsomladdningar…

Jag är såklart väldigt nyfiken på vilka ni är, särskilt på er som angett någon kryptisk antydning eller bockat för att vi träffats på riktigt. :) Men nej, jag tänker inte tjata på att ni ska ge er tillkänna eller börja kommentera på sidan. Jag ogillar starkt när folk gör sånt. Det är mitt val att hänga ut mig själv på nätet så att ni kan ta del av det och det är ert val att berätta om ni kommer hit. Jag tänker inte ens skriva en förtäckt vädjan i form av att skjuta in “även om det vore kul om ni gjorde det”. :)

Allra roligast var nog att se vad ni uppgav att ni läser på sidan och vilken typ av inlägg ni föredrar. Det mesta nämndes åtminstone någon gång! Dagboken var populärast, men också fotodagbok och EFIT. Ganska många läser bokrecensioner, lite färre filmrecensionerna. I fritext angavs månadsbilder, provsmakat-kategorin med mera, men de flesta skrev att vardagslivsinlägg är intressantast eller att de gillar blandningen av olika sorters inlägg.

Att få läser filminläggen känns såklart lite trist eftersom de bitvis är en smula betungande, men enkäten kan ju knappast ses som vetenskapligt underlag… Dessutom syntes först ingen länk till undersökningen om man kom direkt till en filmrecension, så det är ju åtminstone möjligt att jag har en massa trogna filmrecensionsläsare som inte ens märkte att jag hade en undersökning på g. :) Men som med precis allt annat så skriver jag främst för min egen skull. Jag glömmer filmer (och böcker och händelser och viner och teer och gudvetvad) annars och det är jättekul att kunna dokumentera och dessutom bli läst och kommenterad emellanåt.

Den största lärdomen jag dragit är dock: använd aldrig freeonlinesurveys.com. Det var verkligen massor av grejer som lite sådär lagom diskret visade sig vara otillgängliga i gratisversionen. När stället heter freeonlinesurveys kan man tycka att man borde få en åtminstone duglig enkät gratis men det var knappt. Idag när jag gick in för att titta på resultaten fick jag veta att det inte längre gick för sig utan att betala. Resultaten syns i tio dagar i gratisversionen. Alltså är min lilla sammanställning tagen helt ur minnet och kunde inte bli särskilt detaljerad.

Det allra mest störande var ändå att det inte gick att se individuella svar utan BARA sammanställningen. Min grej när jag gjorde undersökningen var att alltid tillåta flera alternativ och dessutom fritextsfält, men det hade jag inte mycket för. Det gick alltså inte att se vilka kombinationer av svarsalternativ någon valt, ej heller vilket fritextstillägg som hörde till vilket svar. Således blev förklarande tillägg ganska meningslösa. Givetvis hade jag säkert kunnat läsa in mig på hur tjänsten fungerade och vad som var gratis, men det hela var ju egentligen mest på kul för att testa. Och nu vet jag. Aldrig mera freeonlinesurveys. Det var föredömligt enkelt att knåpa ihop enkäten, så jag kan verkligen tänka mig att betalversionen där man har tillgång till alla funktioner är bra. Men det är så fundamentalt fel att kalla tjänsten freeonlinesurveys när den knappt fungerar i gratisversionen…

För övrigt är jag rejält förkyld idag också, fast mer vanligt förkyld än tidigare. Lite ork finns, även om jag inte direkt vill ge mig ut och jogga. Nu håller jag på och laddar upp mina EFIT-bilder från en dag som kunde ha varit bättre… Härnäst på schemat står labbande.

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. Åh, jag tänker hela tiden att jag ska vara med i EFIT men så glömmer jag datumet. Det är en kul grej i alla fall. Kanske lyckas pricka rätt nästa gång…

  2. Helena Helena

    Jaaa, var det! Faktiskt är nästa chans redan 18/3, eftersom de börjat med reserv-EFIT för såna som glömmer. :) Sen får man köra valfria dagar om man har lust också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *