Hoppa till innehåll

All About Eve


Eve, Margo Channing och miss Caswell (Monroe).

Eve (Anne Baxter) står varje kväll utanför teatern i hopp om att få en skymt av sin stora idol, den åldrande stjärnan Margo Channing (Bette Davis). En kväll får hon följa med backstage och hälsa på skådespelerskan, som faktiskt anställer henne som assistent. Det visar sig att Eve inte är så beskedlig som man först tror, hon har en egen agenda och skyr inga medel för att nå dit hon vill.

Margo Channing är ingen enkel kvinna. Hon behandlar Eve nedlåtande och är överhuvudtaget en bitsk typ. Samtidigt har hon problem med självförtroendet och är väldigt nojig för att hennes karl ska lämna henne, trots att han ideligen hävdar motsatsen. Hon är en intressant karaktär, precis som den beräknande Eve.

Marilyn Monroe syns också i en liten roll, se bilden.

För tillfället innehar filmen plats 78 på IMDbs top 250 och jag kan förstå varför den finns med på listan. Det är en bra klassiker.

FilminfoIMDB: All About Eve
Regissör: Joseph L. Mankiewicz
År: 1950
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *