Hoppa till innehåll

The Haunting

Det smärtar mig att behöva säga det, eftersom jag mindes denna film som bra, men det här är inte en lyckad remake av den gamla The Haunting. Det är nästan sorgligt att se hur en film med sån oerhörd potential blir till övertydlig överstyr-soppa i händerna på detta filmteam. Det hade ju kunnat bli så bra! Jag gillar filmer med otäcka hus och här är verkligen miljöerna är fantastiska – Hill House är underbart med alla sina skruvade rum och otäcka dekorationer. Berättelsen är egentligen mysigt kuslig, men förstörs totalt av överdrivna scener med våldsamma statyer, knytnävar som flyger ut ur dörrar och vidare trams.

Eleanor kommer till Hill House

Berättelsen skiljer sig på några punkter från den äldre filmen (jag undrar hur det var i boken!), men grunden är ungefär densamma (se föregående recension). En skillnad gillar jag och det är upplägget med doktor Marrow (Markway i den äldre filmen) som påstår sig forska om sömn, men har andra avsikter. Det är också i grunden bra med förklaringarna kring vad som händer, men det blir alldeles för mycket till slut. En nedtonad version av den här filmen skulle kunna bli en riktig pärla!

FilminfoIMDB: The Haunting
Regissör: Jan de Bont
År: 1999
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *