Hoppa till innehåll

Paristips: underbar vegetarisk restaurang!

SvD söker paristips och det ska bli kul att se vad som kommer in. Vi var ju där i vintras och förlovade oss och någon gång kommer vi säkert att återvända.

Det finns mycket sevärt i Paris, men allra mest lyrisk är jag faktiskt över den underbara vegetariska restaurangen Le Potager du Marais nära Centre Georges-Pompidou. Jättegod ekologisk mat i prisklassen 15€. Lokalen är liten och långsmal och den fylls snabbt så det kan vara bra att komma tidigt eller boka bord. Det vore nästan värt att åka till Paris bara för att få äta där igen – vi hann med två besök på vår dryga vecka i staden och fick verkligen mersmak.

Dessutom kan det vara kul att följa Amélies fotspår, om man liksom jag gillar filmen. Men hennes café, Les deux moulins, är ärligt talat inte mycket att ha.

2 kommentarer

  1. Låter som en dröm för mig!! Ska definitivt besöka det stället nästa gång jag åker till Paris! Var det på restaurangen Ni förlovade Er också..? :)

  2. Helena Helena

    Vi försökte faktiskt boka bord där till nyårsafton, eftersom vi gillade stället så mycket vid det första besöket, men då hade de stängt. Själva förlovningen skedde framför Notre Dame och efteråt gick vi och åt på en fonduerestaurang i Severinområdet (alldeles intill katedralen). Det var inte så dumt heller, även om de hade lite svårt att fatta det där med vegetariskt – vi frågade särskilt om svampfonduen var vegetarisk, vilket de intygade att den var för att sedan komma in med stora fat med skinka och korv att doppa i den. Hmm. Men utöver det var det underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *